Рух «Справедливість» сьогодні відновлював справедливість на Чернігівщині

Команда Руху «Справедливість» бореться за лікарню і лікарів в Козельці, проти свавілля влади. Наша мета — зберегти колектив лікарів, надати їм допомогу і гідну зарплату. Медична реформа має бути для людей, а не позбавляти людей права на лікування.

IMG_6538

Лідер Руху «Справедливість» Валентин Наливайченко особисто зустрівся з медичним персоналом Центральної районної лікарні Козелеця під час робочої поїздки на Чернігівщину.

«Корумпована влада закриває центральну районну лікарню в Козельці. Хочуть викинути на вулицю 76 лікарів і залишити без медичної допомоги понад 46 тисяч людей.
Якщо і реформувати лікарні, то першою б закрив номенклатурну Феофанію, або віддав ветеранам АТО. Там ви побачите все, а не дві машини невідкладної медичної допомоги, як в Козельці», — наголосив він на зустрічі з медперсоналом лікарні.

IMG_6513

На переконання Руху «Справедливість», треба змінити систему так, аби і в центральні, і особливо в районні лікарні, надходили бюджетні кошти, сучасне медобладнання та якісні ліки, а не корупційні рішення уряду і фальсифікат з-за кордону.

Лікарів підтримують кандидати у місцеві депутати об’єднаної територіальної громади. Вибори у Козельці пройдуть 30 квітня. Координатор Руху «Справедливість» з питань медицини, відомий лікар Любов Слєпова закликала людей не бути байдужими і не піддаватися на обіцянки влади.

«Вам перед виборами обіцяють не закривати лікарню. А що зміниться після них? Ви маєте повне право відстоювати свої робочі місця. Лікарня має працювати. Будьте активними виборцями», — закликала вона колег.

Минулого тижня під натиском людей, яких підтримав Рух «Справедливість,» це рішення призупинили, а лікарню в нинішньому стані пообіцяли залишити і в Бобровиці, і в Козельці. Однак лідер Руху Валентин Наливайченко на зустрічі з медперсоналом закликав людей не складати рук, бо, як показує історія, влада лише перед виборами призупиняє рішення, які можуть знизити рейтинги, тож припинила розмову про закриття лікарні і невідомо, що буде далі.

Серед критеріїв затвердженого проекту постанови Кабміну «Про питання формування госпітальних округів», поданому на розгляд до МОЗ України, — забезпечення медичної допомоги не менше як на 100 тисяч населення, а лікарня інтенсивного лікування другого рівня — не менш як 200 тисяч населення, а також віддаленість у межах 60 кілометрів. Тож на Чернігівщині створюються 7 госпітальних округів, при чому Козелецький район віднесено до Бобровицького округу, що ніяким чином не відповідає зазначеним критеріям.