Добровольця Лапу з Чернігова держава все ж визнала учасником бойових дій

Доброволець  Олександр Лапа виконував свій конституційний обов’язок  і захищав  Україну в районі Авдіївки, Красногорівки, Дослідного та отримав осколкове поранення під час бою в районі шахти Бутівка влітку 2016 року.
Однак держава не поспішала визнавати його учасником бойових дій.  «Ні визнання – ні соціальних гарантій. А осколкове порання   в голову —  не жарти. По родинному бюджету лікування та реабілітація дуже вдарили», — говорить пан Олександр.
Звернувся за допомогою  до Правового  центру Чернігівської обласної організації Руху Валентина Наливайченка «Справедливість». Там відгукнулись. Юристи супроводжували воїна в судах.  І виграли — довели участь добровольця в  бойових діях.
Наступник кроком  супроводу стала обласна медико-соціальна експертна комісія. Вона визнала  поранення Лапи під час бойових дій і дала 3-тю групу інвалідності. Тепер, після цих юридичних кроків, Управління праці і соціального захисту населення за місцем проживання надало добровольцю Лапі статус інваліда війни.
За словами керівника Чернігівської обласної організації Руху Валентина Наливайченка «Справедливість» Оксани Голубової, Правовий центр організації  допомагає всім добровольцям у  юридичному забезпеченні їхніх законних прав.
«Лідер  Руху «Справедивість» Валентин Наливайченко поставив нам завдання: добровольці – це захисники України. Вони, як і воїни Збройних Сил,  віддають  життя і здоров’я  за Україну. Тому  вони і їх сім’ї повинні мати рівні права», — зауважила Голубова.
Вона  додала, що за півроку  організація допомогла десятку добровольців відстояти свої права та отримувати від держави всю допомогу як учасники бойових дій за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.
Теги: Чернігів