Наливайченко: справа проти судді, яка затягувала процес Насірова, повинна стати показовою

Справа стосовно голови  Солом’янського суду Людмили Шереметьєвої, яка самоусунулася від своїх обов’язків у справі Романа Насірова, повинна стати показовою. Таку думку висловив лідер руху «Справедливість», колишній голова СБУ Валентин Наливайченко в інтерв’ю телеканалу 112. На його переконання, ця справа має стати показовою. Аби всім іншим не кортило цього робити.

Коментуючи відкриття НАБУ кримінального провадження стосовно Шереметьєвої, він зазначив, що це правильний крок:

«Давно в державі потрібно показати жорсткість проти тих суддів, які в змові, які  на виконання будь-якого телефонного дзвінка або грошової вказівки, або будь-яких інших мотивів, керуються не законом, не інтересами людей, діють не від імені України, а вмотивовані корупцією», — наголосив він.

На думку В. Наливайченка у справі повинні фігурувати ті, чиї вказівки виконувала суддя Шереметьєва.

«Я б зразу вимагав порушити справи не тільки проти цієї судді, але одночасно витребувати всі її розмови, хто до неї приїжджав, телефонував, що вимагав, і оприлюднити прізвища таких високопосадовців і їх долучити до цієї справи», — наголосив Наливайченко.

«Не робити вигляд, що тільки одна суддя перешкоджає в цій країні боротьбі з корупцією. От тоді це буде серйозне антикорупційне розслідування», — додав лідер руху «Справедливість».

Наливайченко вкотре наголосив на необхідності створення в Україні антикорупційного суду.