Обстріл польського консульства у Луцьку – це теракт проти України в тому числі, – М. Лубківський (відео)

Україна має знайти та покарати виконавців і замовників цього злочину на основі незаперечних доказів і рішучих оперативно-слідчих дій.

Таку думку в ефірі каналу “112. Україна” озвучив Надзвичайний та Повноважний Посол України, координатор Руху “Справедливість” Маркіян Лубківський. Він акцентував увагу на тому, що обстріл польського консульства у Луцьку має бути визнаний терактом, як проти консульської установи Республіки Польща, так і проти українців.

“Зараз важливо об’єднати наші міжнародні зусилля: прокуратура Польщі вже відкрила кримінальну справу, як і управління СБУ у Волинській області. Єдина гідна відповідь на цей теракт – покарати винних на основі беззаперечних доказів”, — наголосив Лубківський.

Він зауважив, що згідно Віденської конвенції про дипломатичні зносини та Віденської конвенції про консульські відносини, повну відповідальність за безпеку консульських і дипломатичних установ та людей, які там знаходяться, несе держава, на території якої вони знаходяться. Тому українські правоохоронці мають діяти професійно та оперативно.

Також Маркіян Лубківський звертає увагу на те, що дипломатичні та консульські установи інших країн уже звернулися до МЗС України з проханням убезпечити їхні приміщення на території нашої держави. Ситуація вкрай тривожна, особливо напередодні “Євробачення-2017”. Тому особливий тягар і навантаження лягає на наші спецслужби, — щоб і українці, і гості, які приїдуть на цей конкурс, були у безпеці.

Нагадаємо, що вніч проти середи невідомі з гранатомету обстріляли приміщення Генконсульства Польщі у Луцьку.