«Українську медицину потрібно рятувати», — ветеран АТО Сергій Синько

До Луцька завітала виконувач обов’язків Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун. Під час робочого візиту вона ознайомилася з роботою медичних закладів на Волині та зустрілася з журналістами і активістами.

IMG_2296

Супрун розповіла, чому подешевшання цін на медичні препарати перенесли до 1 квітня. З її слів, факт зниження цін відтермінували, бо власники аптек скаржаться на те, що вони не встигнуть розпродати усі медичні препарати за попередніми цінами. Також Уляна Супрун зазначила, що зараз ведуться перемовини з іноземними постачальниками щодо зниження цін на ліки, які вони імпортують.

IMG_2297

На зустрічі з виконуючим обов`язки міністра охорони здоров`я були і представники представники Руху Валентина Наливайченка «Справедливість». Заступник керівника Волинської обласної організації, ветеран АТО Сергій Синько зауважив: якщо всі плани втіляться в життя так, як вони прописані, а не так, як у нас проводяться всі реформи, то українцям хоч на краплю, але стане легше. «Купувати лікі — розкіш, а хворіти — надзвичайно дорого. Такого бути не повинно. Держава має знайти шляхі контролю цін на фармацевтичному ринку», — зазначив він.

IMG_2298

Нагадаємо, що нещодавно Рух «Справедливість» передав солдатам 30 Окремої механізованої бригади та медикам-волонтерам Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Пирогова санітарний модуль, в якому спеціально облаштували куточок, де лікар може провести медогляд та надати першу допомогу.