Президент відмовив у громадянстві медику ПДМШ

Петро Порошенко не звернув уваги навіть те, що зараз росіянка Ольга Симонова проходить службу на Світлодарській дузі. Про це у фейсбуці повідомивкерівник ПДМШ Геннадій Друзенко.

IMG_2283

«Ми публічно зверталися до Президента України, ми отримали підтримку голови МОЗ Уляни Супрун, Ольга зібрала всі необхідні документи, включно з довідкою про несудимість, яку видають компетентні органи РФ; Інтерпол, СБУ та Держприкордонслужби підтвердили, що не бачать перешкод для надання Ользі українського громадянства. Нарешті, в січні, після п’яти місяців, після того Уляна Супрун зробила відповідне подання на ім’я Президента, весь пакет документів потрапив на Банкову», — написав Геннадій Друзенко.

IMG_2282

За його словами, відмова АП аргументована тим, що подання не відповідає формі «21», а висновок СБУ нібито «містить неточну інформацію про персональні дані особи». «Скільки я не звіряв спелінг (побуквенне написання) прізвища, імені й по батькові Ольги і дату її народження з тим, що написано у висновку СБУ, так і не зміг знайти жодної розбіжності. Те саме і про відповідність подання формі №21», — зазначив Друзенко.

При цьому, зауважує керівник ПДМШ, Симонова, яка протягом трьох останніх років брала участь в ініціативах шпиталю на Донбасі, підписала контракт зі ЗСУ і зараз несе службу в районі Світлодарської дуги.

Нагадаємо, що в липні 2016 року ПДМШ провів прес-конференцію за участю Ольги Симонової, на якій підписали колективний лист на ім’я Президента з проханням надати громадянство своїй колезі-росіянці. Стратегічний партнер ПДМШ Рух «Справедливість» запустив відповідну електрону петицію, яка за кілька днів зібрала тисячі підписів. У вересні з аналогічним звернення виступила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

IMG_2278IMG_2279

IMG_2280