Україні варто почати відносини з Америкою з чистого аркуша, — М. Лубківський (відео)

«Штурвал цього корабля (Америки, — ред.) буде не в руках одного Трампа», — вважає координатор Руху “Справедливість”, посол Маркіян Лубківський.

Від Дональда Трампа в якості президента США слід чекати багато сюрпризів-як приємних, так і немає. Таку думку дипломат озвучив в ефірі телеканалу “112 Україна”.

«Я підтримую думку багатьох експертів, які зауважують, що американська владна машина є надзвичайно складною. У ній є такі страхувальні важелі, які зроблять неможливим кроки нового президента США без погодження з Сенатом і Конгресом. З одного боку, це буде сильний президент. Але непередбачуваний, і ми можемо чекати багато сюрпризів, як приємних, так і не дуже. З іншого боку, штурвал цього корабля буде не в руках одного Трампа», — зазначив Лубківський.

Тому Україні варто визнати наш провал зовнішньої політики американського вектору та розпочати відносини з чистого аркуша, зауважив Лубківський. Якнайшвидше маємо запропонувати їм свій так званий “пакет розвитку”, де має бути чітко окреслені вектори зовнішньої та внутрішньої політики: “Маємо чітко сказати Америці, якої підтримкі від неї чекає Україна, в тому числі, нагадати й про летальну зброю.

Трамп – бізнесмен, тому у нас є можливість зацікавити його якимось цікавим масштабним економічним проектом”, — зауважив координатор Руху “Справедливість”.

Та найголовніше, вважає Маркіян Лубківський, показати американській владі, реальні кроки боротьби з корупцієї в нашій державі. Саме цього чекає від нас нова адміністрація президента та сам Трамп. І тут варто взяти до прикладу роботу україно-американської міждержавної комісії Кучма – Гор, яку створили у 1996 році, зазначив дипломат.