Трамп у своїй інавгураційній промові може згадати про Україну, — М. Лубківський

Інавгураційна промова новообраного президента Сполучених Штатів Дональда Трампа є ключовою подією всієї церемонії. Саме в ній будуть окреслені основні напрямки його політики, зауважив в ефірі каналу “112 Україна” Надзвичайний і Повноважний посол України, координатор Руху “Справедливість” Маркіян Лубківський.

На його думку, в цій промові прозвучать найбільш важливі моменти його майбутньої політики. «Я думаю, що інавгураційна промова Дональда Трампа — це ключовий і початковий стрижень всієї його політики. Ми почуємо важливі речі. Ми зрозуміємо, що риторика виборча різнитиметься з риторикою вже президента Трампа. І цю промову протягом наступних тижнів будуть аналізувати та обговорювати», — заявив Маркіян Лубківський.
Координатор Руху “Справедливість” не виключає, що Трамп у своїй промові може згадати й Україну: «Зараз Україна і Сирія — це дві гарячі точки на планеті. Я не виключаю, що Дональд Трапм у своїй інавгураційній промові може торкнеться і цих питань», — зазначив Маркіян Лубківський і додав, що в цій промові кожен почує те, що хоче почути. «Без всякого сумніву, трактувань буде дуже багато і кожен буде трактувати це на свою користь», — додав він.

Нагадаємо, у США сьогодні пройде інавгурація обраного президента Дональда Трампа. Після того, як він присягне на вірність Америці, пройде святкова хода та кілька балів. Лубківський, у свою чергу, зазначив, що українська традиція інавгурацій лише формується, і тут нам варто звернути уваги на символізм американський, яким пронизана вся церемонія. Поки що у нас традиція лише одна, започаткована поетом, дипломатом, послом Романом Лубківським: українські президенти присягають на Пересопницькому Євангелії.