Боротьба «Справедливості» з корупцією чиновників триває

Попри хвилю національної єдності під час Революції Гідності й зміну влади, революційних змін в Україні, на жаль, не відбулося. Корупція в Україні, проти якої боровся Майдан, нікуди не зникла, більше того, вона процвітає, як і раніше, а подеколи ще й у більших масштабах. Прикро, що це бачить весь світ, не бачать корупції тільки українські можновладці.
Декларуючи боротьбу з корупцією, вище керівництво країни не може взяти під контроль своїх підлеглих. Ні бізнес, ні підприємства, ні прості мешканці України не відчули зміни влади, яка ніяк не вплинула на ротацію середньої ланки чиновників, які продовжують корупційну діяльність, вимагаючи хабарі, забираючи нахабно і зухвало майно простих українців, здираючи останню шкіру, не гребуючи ні Законами України, ні судом Божим.

Одним із яскравих свідчень вищесказаного стало письмове звернення мешканки Боярки Марії Тимченко до керівника Київської обласної парторганізації «Громадсько-політичного руху Валентина Наливайченка «Справедливість» Костянтина Бєдового з проханням юридично допомогти їй у боротьбі зі свавіллям чиновників та відстояти її права власності на земельну ділянку, яке вона отримала у законний спосіб, як опікун дитини з особливими потребами.

Жінка надала документальні докази права власності на земельну ділянку в 10 соток, що знаходиться в Києво-Святошинському районі. Отримала вона її на підставі рішення виконавчого комітету Боярської міської ради Києво-Святошинського району Київської області №428/2 від 16 грудня 1996 року та отримала державний акт ІІ-КВ №010388 на право власності, датований 03 березня 1998 року.

Нині Марія Тимченко заявляє, що потерпає від «апетиту» чиновниці Марії Манохи, яка, за словами жінки, використовуючи своє службове становище (працювала у Держземагенстві Київської області) посприяла заволодінню своїми родичами земельною ділянкою та будівельними матеріалами, які належать родині Тимченків. Потерпіла повідомляє, що її ділянка на підставі сфальсифікованих документів була розділена на дві частини, відтак права власності були зареєстровані на чоловіка та доньку чиновниці на підставі договорів купівлі-продажу земельних ділянок. Хоча координати земельної ділянки пані Тимченко, вказані у висновках останньої експертизи, по яких іде спір – повністю співпадають з попередніми висновками експертизи, ініційованої правоохоронними органами.

Отже, підсумовують юристи Руху Валентина Наливайченка, маємо ситуацію, в якій право власності на спірну земельну ділянку було оформлено у той час, коли державний службовець обіймала посаду заступника начальника управління землеустрою Київської області. Очевидно, за словами пані Марії, чиновниця використала своє службове становище для отримання неправомірної вигоди своїми близькими родичами. Жінка каже: пройшла всі можливі судові інстанції, дійшовши до Вищого спеціалізованого суду України, який визнав її право власності на 0,8 га. Тепер жінка змушена відстоювати в суді право на 0,2 га своєї власності. Родичі чиновниці Манохи, скаржиться жінка, злісно ухиляються від виконання рішень судів, які вступили в законну силу.

Ніяк інакше, як прецедентом не можна назвати ситуацію, коли державний службовець воює за дві сотки чужої землі, а мав би захищати права громадян України і головне – не порушувати Закони України.
Активісти Київської регіональної парторганізації «Громадсько-політичного Руху Валентина Наливайченка «Справедливість» у стінах Києво-Святошинського районного суду Київської області провели акцію на підтримку мешканки м. Боярка Марію Тимченко, яка стала на тернистий шлях боротьби з корумпованими чиновниками.

Так, після судового засідання, яке відбулося 19 грудня (слухання справи перенесли на 12 січня 2017 року), донька чиновниці пані Мурга у грубій формі попередила Марію Тимченко, що та «втомиться ходити по судах», відстоюючи свою землю.

Однак, 12 січня 2017 року судове засідання не відбулося. Виявилось, що відповідач подала апеляційну скаргу на ухвалу до Києво-Святошинського суду від 19.12.2016 р. щодо клопотання сторони відповідача Манохи про зупинення п

ровадження по цивільній справі до розгляду подальшої заяви про перегляд рішення за нововиявленими обставинами по цивільній справі (щодо 8 соток), яка вже була розглянута і по якій вже були винесені рішення всіх судів, включаючи Вищий Спеціалізований і Верховний Суд на користь позивача – Тимченко. Позивач не погоджується з однією з експертних оцінок, ініційованих правоохоронними органами і проведених Інститутом судових експертиз.

Відтепер, якщо суддя апеляційного суду підтвердить наявність нових обставин, простій українській пенсіонерці після трьох років боротьби зі свавіллям чиновниці потрібно буде наново починати ходіння по муках у відстоюванні свого законно отриманного клаптика землі.

То ж ця судова справа Марії Тимченко знаходиться не тільки на контролі в прокуратурі, а й на контролі громадськості. Рух «Справедливість» виступає проти чиновницького свавілля, проти корупційних схем і завжди стоїть на захисті прав простих людей. Тому не дасть судам та чиновникам знущатися над українцями, і доведе цю справу до кінця.
Віримо: СПРАВЕДЛИВІСТЬ переможе!