«Публічність — це не страшно», — екс-керівник УСБУ на Черкащині Олег Котляр

Нещодавно у Черкасах презентували обласну організацію нової політичної сили – «Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка «Справедливість»На установчій конференції делегати, які з’їхались зі всього регіону, керівником організації обрали екс-очильника СБУ в Черкаській області Олега Котляра. Чи готовий колишній працівник СБУ до публічності і чому він вирішив піти в політику? На ці та інші запитання Олег Котляр відповів інтернет-виданню «Вичерпно».

14803058_1143970039015522_1646084648_o

— Черкащина знає мало прикладів, коли колишні працівники СБУ йшли в політику. Чому Ви прийняли для себе таке рішення?

— Помаранчева революція: згадайте, який кредит довіри був до влади. У народу була така ейфорія! всі сподівалися, що зараз наша держава нарешті заживе щасливо та багато. Ми будемо рухатися в бік Європи і наше життя кардинально зміниться. 

Після Революції Гідності у народу «рожеві окуляри» спали, абсолютної довіри до влади не було, але, зважаючи на ситуацію, в якій опинилася країна і на умови, за яких люди потрапили до влади, були сподівання, Однак ситуація повторилася: кардинальних змін ми так і не побачили. Те, що було обіцяно, — не було виконано. Тому я й вирішив піти у політику. Я дійсно хочу реальних змін у житті українського народу!

Окрім того, я вирішив підтримати свого наставника, екс-керівника СБУ Валентина Наливайченка. Нам потрібно організуватися і навести лад у себе в країні, а потім заявляти про себе на міжнародній арені.

— Політика – це публічність. Наскільки Ви готові до цього? адже будучи головою СБУ в Черкаській області, Вам часто доводилось працювати зі справами під грифом «цілком таємно»…

— Так. Всі документи у співробітників СБУ були під грифомом «таємно»  або «цілком таємно». Тому я був непублічний. Але зараз у мене інший статус. Я вирішив спробувати себе в політиці. Тепер я спілкуюсь з журналістами, громадськими активістами та просто тими людьми, яким цікава моя громадсько-політична діяльність, нашого Руху «Справедливість» та нашого лідера Валентина Наливайченка

Зізнаюсь:  публічність — це зовсім не страшно (посміхається). Насправді, нічого складного в цьому немає, якщо ти щиро зацікавлений у змінах на краще, якщо ти відкритий до людей.

— Ви вже декілька років не працюєте в СБУ. Чим займаєтесь зараз?

— Я не працюю в Службі безпеки України 2 роки. Після звільнення було АТО. Деякий час я був у зоні бойових дій. Слідкував, що відбувається в країні, чекав змін, які анонсувала влада після Майдану.

DSCN0266

— Чому Ви вирішили підсилити команду саме Валентина Наливайченка?

— Я працював із Валентином Олександровичем, знаю його життєвий досвід, бачив його підходи до вирішення державних питань. Ця людина знає свою справу. Тому цілком підтримую його, йогоідею.

— Чи маєте Ви вже команду соратників у Черкаській області?

— У нас уже у Смілі організувалася команда загальнонаціонального проекту «Армія Гідності», ініційованого Рухом «Справедливість». Це команда активістів із громадської організації «Військово-патріотичне об’єднання учасників АТО Черкаської області «Справедливість». Нещодавно, на День захисника України, вони були нагороджені медалями «За відвагу». Це хлопці, які дійсно прагнуть не балачками, а конкретними справами вирішувати проблеми на місцях, та й загалом — у країні. Проте ми продовжуємо шукати соратників. Усі, хто мають бажання, можуть приєднатися до організації Руху «Справедливість» у Черкаській області, зателефонувавши на гарячу лінію: +38 (0472) 33 03 66. 

Окрім цього, у Черкасах уже працює Юридичний центр Руху Валентина Наливайченка, де наші юристи надають кваліфіковану консультацію з різних питань.

— Кого б Ви хотіли бачити у своїй команді?

— У першу чергу, активних громадян, які прагнуть не радикальних революційних, а саме еволюційних змін у суспільстві. Найголовніше, небайдужих людей, які хочуть змінити життя українців на краще. Такими людьми є учасники АТО, волонтери, медики, освітяни, працівники правоохороних, судових органів. Усі, хто має на меті боротися з корупцією та злочинністю у владі.

— Наскільки великі Ваші політичні амбіції?

— Я не готовий сказати, що у мене є політичні амбіції. Ми будемо працювати командою покроково, а про посади у державних органах влади чи депутатство я не думаю. От зараз я задоволений тим, чим займаюсь, пройдено певний життєвий шлях, є здобутки, але попереду ще ціле життя, і що буде далі – покаже час. 

— Яким чином «План Гідності Наливайченка» (детально тут: http://www.spravedlyvist.com.ua/armiya-gidnosti) буде реалізовуватись у Черкаській області?

— План Гідності Валентина Наливайченка – це, перш за все, допомога учасникам АТО та їх сім’ям. Зараз ця тема є дуже болючою. Адже прийшовши з передової, хлопці не відчувають тут, на місцях, підтримки. Я спілкувався з багатьма бійцями і вони розповідали, що найстрашнішим є те, що вони повернулись, але нічого не змінилось, вони не бачуть, за що борються. Їм потрібен захист. Громадський рух «Справедливість» Валентина Наливайченка для того і об’єднав тисячі активістів по Україні, аби нарешті почати розвивати країну та закінчити війну на Донбасі.

Джерело: http://vycherpno.ck.ua