Як правильно управляти своїм будинком чернігівцям пояснюють юристи Руху «Справедливість»

В Україні вже не перший рік триває житлово-комунальна реформа, одним з пріоритетів якої є створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Через політичну ситуацію в країні, ця тема відійшла на задній план. Та рано чи пізно, мешканцям доведеться навчитися самостійно управляти своїм житлом.

Юристи Руху Валентина Наливайченка “Справедливість” у Чернігові зустрілися з мешканцями багатоквартирних будинків по вулиці Старобілоуська, 61-а і 61-б та відповіли на всі запитання, що стосуються створення ОСББ на базі їхніх будинків.

«Волонтери нашої команди з Правого центру пояснили мешканцям  будинків,  які переваги вони матимуть у разі створення  об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, які підводні камені на них чекають, якщо вони нічого не будуть робити. Ціль юристів – донести до людей, що утримувати своє житло краще самим: і вигідніше, і вирішувати всі поточні питання набагато швидше», — зауважила керівник Руху «Справедливість» у Чернігівській області Оксана Голубова.

Володимир Березинський та Олександр Приходько пояснили: якщо мешканці будинків не утворять ОСББ, то платити вони будуть все одно, однак не буде відповідальних за невиконані роботи та ненадані послуги.

У планах команди волонтерів Руху «Справедливість» провести якомога більше зустрічей із мешканцями багатоквартирних будинків, аби роз’яснити людям переваги, права і обов’язків ОСББ. Отримати кваліфіковану консультацію також можна звернувшись до Правового центру Руху «Справедливість» у Чернігові: вул. Шевченка, 42, офіс 208-209.