Лідер Руху «Справедливість» В. Наливайченко у Гутвині вшанує воїнів УПА

14 жовтня (п‘ятниця) лідер партії «Громадсько-політичний рух «Справедливість», голова СБУ в 2006-2010 і 2014-2015 роках Валентин Наливайченко відвідає урочище Гутвин (Костопільський район Рівненської області), де пройдуть урочистості з нагоди 74-ї річниці створення УПА.

Одним із важливих пріоритетів і досягнень В.Наливайченка на посаді керівника української спецслужби стало розсекречення архівів КҐБ, повернення українцям історичної пам’яті і правди. Завдяки його зусиллям було розпочато процес декадебізації СБУ, відновлення історичної істини про найтяжчі злочини, якими були Голодомор, знищення українських героїв ОУН-УПА, масові репресії проти українців.

У 2007 році з ініцативи В.Наливаченка вперше в історії України на основі архівних матеріалів було створено фотовиставку “УПА: історія нескорених”. Її побачило понад 65 тисяч відвідувачів як в Україні, так і поза її межами.

«За час моєї першої каденції архіви СБУ були розсекречені, відцифровані та відкриті для вільного доступу громадян. Я завжди вважав, що українські спецслужби мають взяти найкраще від структур ОУН-УПА: організацію, ефективність, патріотизм. Наші герої діяли проти агресора в умовах тимчасової окупації території, мали високий патріотичний дух виховання, створили дієву бойову контррозвідку і спиралися на підтримку українців. Те саме Україна переживає і зараз. Рівненщина вже втратила 77 своїх героїв», — наголосив Валентин Наливайченко.

Лідер Руху «Справедливість» також відвідає 11 Міжнародний Салон художньої фотографії “Фото вернісаж на Покрову” та етнічний фестиваль “Лірницька Покрова в Рівному”.