Ветерану АТО повернули 2-гу групу інвалідності. Завдяки втручанню руху «Справедливість»

Ветеран АТО Віктор Кузюра з Понорниці на Чернигівщині, якого поранили «гради» під Луганськом ще 31 серпня 2014 року, нарешті отримав 2 групу інвалідності.

image

За словами голови громадсько-політичного руху «Справедливість» у Чернігівській області Оксани Голубової, позитивне рішення медкомісії вдалося домогтися через втручання юристів центру правової допомоги проекту руху «Справедливість»- «Армія Гідності».

image

Після поранення права нога Віктора «обрізана» майже до коліна, ліва – роздроблена. Ветеран ледве пересувається за допомогою милиць. До того ж має ще і проблему із зором.

image

Спочатку, в червні 2015 року, Чернігівська МСЕК дала бійцю другу групу інвалідності, а за рік — третю групу безстроково. Ніби, у пораненого хлопця знов виросла кінцівка. Обурений ветеран АТО звернувся до юристів Руху «Справедливість» у Чернігівській області та надав усі медичні документи. Разом з юристами він у правовому центрі написав заяву на повторне проведення медкомісії у Дніпрі , а потім обстежувався там.

image

Потім естафету перехопив керівник Дніпропетровської обласної організації Руху Валентина Наливайченка «Справедливість» В’ячеслав Голенищев.
Таким чином, після втручання активістів з Дніпра та Чернігова лікарі зробили висновки: комісія неправомірно позбавила бійця другої групи інвалідності, не взявши до уваги його загальний стан здоров’я, катастрофічне втрачання зору та проблеми, з якими стикається боєць при пересуванні.

image

На зустрічі активісти і лікарі домовилися про можливість введення в комісію представника від громадськості, який має медичну освіту. Він буде присутній при ухвалені рішень МСЕК щодо учасників АТО. Нажаль, такі «медичні похибки» щодо ветеранів АТО не поодинокі. Рух «Справедливість» і проект «Армія гідності» обов’язково пильнуватимуть подібну несправедливість щодо захисників України.