На Рівненщину стягнули бронетехніку

Вихідними у соцмережах поповзли чутки про те, що у Дубровицький район (Рівненщина) стягують бронетехніку Збройних сил України. Очевидці на своїх сторінках у Фейсбуці опублікували кілька світлин із доказами. Припускають, що це пов’язано зі спецоперацією, яка минулого тижня розпочалася в регіоні.

Офіційна версія присутності військових на півночі Рівненщини – навчання та підвищення обороноздатності України. Проходитимуть вони в закритому режимі. Зараз до залізничного вокзалу у Дубровиці нікого стороннього не підпускають.

До цього часу ніхто із очільників області чи представників силових структур ситуацію не прокоментував та не прояснив. Військовий комісар Дубровицько-Зарічнянського району Анатолій Білаш запевнив: «Все нормально. Ситуація спокійна. Війни немає».


Нагадаємо, що минулого тижня співробітники ГПУ та МВС провели на Рівненщині у рамках спецоперації «Бурштин» більше сотні обшуків. У результаті — кілька гучних арештів. Ще у 2014 році тему незаконного видобутку бурштину підіймав відомий на Рівненщині громадсько-політичний діяч, керівник Руху В. Наливайченка «Справедливість» Анатолій Сидорук. Усі ці обшуки він назвав «маханням шашкою над головами тих, хто не поділився». Адже, каже, системного підходу вирішення бурштинового питання у чиновників немає. Актив громадсько-політичний руху «Справедливість» у Рівненській області вимагає  від влади прийняти Закон «Про бурштин». Проект Закону вони розробили ще у 2014 році та намагалися через нардепів внести на розгляд Верховної Ради.

Фото: соцмережі