UEFA Євро-2012 залишається найкраще організованим Турніром за всю історію УЄФА

Франція і УЄФА подарували Європі і світу прекрасне свято футболу. Однак Євро-2012 залишається найкраще організованим Турніром за всю історію УЄФА. Так вважає координатор громадсько-політичного руху В. Наливайченка «Справедливість», екс-директор Турніру UEFA Євро-2012 Маркіян Лубківський.

Попри більші у порівнянні з Євро-2012 масштаби Євро-2016 (24 команд команди проти 16), відповідно більшу кількість матчів (51 проти 31), кількість стадіонів і міст господарів (10 проти 8), більший у порівнянні з Євро-2012 дохід УЄФА (1,93 млрд. € проти 1,4 млрд. €), більшу теле-аудиторію (матчі Євро-2016 уже подивилося більше 6 млрд. глядачів), Євро-2012 залишається найкраще організованим Турніром за всю історію УЄФА.

«Українсько-польська команда зробила все можливе і неможливе для того, щоб матчі і атмосфера Турніру не були затьмарені насильством.

Господарі і організатори Євро-2016 стикнулися з безпрецедентними викликами і загрозами. Головні проблеми стосувалися, передусім, безпеки і правопорядку.

На жаль, Турнір у Франції, на відміну від українсько-польського проекту, був позначений невиправдано жорстокими сутичками між вболівальниками. І це — головний недолік французького Євро», — написав на своїй сторінці у фейсбук Маркіян Лубківський.

Команді УЄФА відтепер належить вирішувати, яким чином убезпечити наступні Турніри, які, без всякого сумніву, будуть ще масштабнішими, масовішими, технологічнішими і фінансово успішнішими.