Проект «IT Combat» допоможе бійцям АТО освоїти ІТ-спеціальності

У Харкові за підтримки обласної організації громадсько-політичного руху Валентина Наливайченка «Справедливість» стартував проект «IT combat»

«IT Combat» – це програма з підготовки IT спеціалістів, призначена для ветеранів АТО і членів їх родин. Ініціатором та співорганізатором навчальних курсів стала Харківська обласна організація громадсько-політичного руху В. Наливайченка «Справедливість». Проект включає 5 етапів підготовки – від тестування кандидатів до гарантованого працевлаштування. Щоб взяти участь у цих курсах, потрібна рекомендація ветеранської або волонтерської організації.

«Курси дають можливості не тільки ветеранам АТО, але і членам їх родин, – зазначив один із співорганізаторів проекту Данило Маринич. – У нас достатньо багато цікавих курсів. Ми ще молоді, відкрилися тільки у травні. Ми навчаємо основам програмування, розробці дизайну. І зараз у нас стартувало ще декілька курсів. Є курси для системних адміністраторів, проект-менеджерів, курси з медіа-продажів. Ми постійно розвиваємось».

Проте це не єдиний проект, покликаний допомагати ветеранам АТО. «Ми презентуємо два проекти, – розповів , керівник Харківської обласної організації громадсько-політичного руху Валентина Наливайченка «Справедливість» Олександр Савкін. Перший – це відкриття юридичної приймальної. А другий проект – це, власне, грант із підготовки воїнів АТО».

Перший проект полягає в безкоштовній юридичній допомозі учасникам АТО. Щоб допомогти їм з рішенням питань, які лежать в межах юридичної площини. Як то проблеми з отриманням документів, розподіленням землі. Окрім цього, для ветеранів АТО актуальна проблема працевлаштування після того, як вони долучилися до мирного життя, зауважив Олександр Савкін.

Ці проекти Рух «Справедливість» започаткував для того, щоб якось допомогти людям, що свого часу захищали країну. І юридичні консультації та супровід, і ІТ-курси для військових та членів їх родин абсолютно безкоштовні.

На всі питанням стосовно цих ініціатив відповідь нададуть активісти Харківської обласної організації громадсько-політичного руху Валентина Наливайченка «Справедливість» за адресою: м. Харків, вул. Дівоча, 6