Знищення корупції – це реальна можливість без додаткових інвестицій оновити країну

Ефективна боротьба з корупцією у владі почнеться з першого суворого покарання топ-корупціонера. Таку думку у коментарі журналістам висловив народний депутат Валентин Наливайченко.

Він нагадав, що за п’ять років існування НАБУ не покараний жоден з топ-корупціонерів.

«Так більше продовжуватися не може. Ефективна боротьба з корупцією у владі почнеться з першого суворого покарання топ-корупціонера. Бодай одного. Та конфіскації у державний бюджет всього, що він накрав», — вважає Наливайченко.

На його переконання, країні потрібні справді незалежні антикорупційні органи та законодавство, яке захищає слідчих та прокурорів від тиску та впливу високопосадовців–фігурантів кримінальних проваджень.

«Тільки за таких умов, а також маючи фаховий Вищий Антикорупційний суд, зможемо говорити про початок реальної боротьби з корупційним спрутом, який проник в усі сфери нашого життя і вбиває віру людей у майбутнє», — вважає народний депутат.

Наливайченко переконаний, що знищення корупції – це реальна можливість без міжнародних кредитів та додаткових інвестицій оновити країну, вивести її на шлях розвитку: «Тому так наполягаю, що знищуючи корупцію, ми насправді піднімаємо рівень життя кожного українця».

Детальніше про те, як довести причетність високопосадовців до корупції і які закони має ухвалити парламент, щоб топ-корупціонери не виходили на волю, а понесли покарання, — у відео-коментарі парламентарія.