Наливайченко: Байдужість та бездіяльність уряду шокує

Евакуація наших громадян з Китаю засвідчила, що уряд України не вміє та й не хоче працювати. Про заявив народний депутат Валентин Наливайченко у коментарі ЗМІ.

45 громадян України і 27 іноземців довго летіли з Китаю, потім 4 години кружляли над Україною, а згодом ще 7 годин сиділи в автобусах.

«Майже добу люди провели в металевих кабінах. Без належних санітарно-гігієнічних умов, голодні, фізично та психологічно виснажені, шоковані від прийому в Україні», — зауважив політик.

Водночас, додав він,  прем‘єр-профан провів день на лісництві біля Остра на Чернігівщині. До 18:30 – коли люди вже 22 години перебували в дорозі.

«До цього влада майже місяць лякала громадян можливим поверненням українців з Уханя! Фактично влада прирівняла наших людей в Китаї до вірусу, лякала людей людьми! А головне – переляканий був сам уряд профанів. І так – майже весь лютий місяць. Байдужість та бездіяльність уряду шокує», — зауважив Наливайченко.

Він нагадав, що Велика Британія почала евакуацію своїх громадян однією з перших: двома рейсами були вивезені понад 300 людей. Одні були розміщені у госпіталі, інші у готелі у містечку Мілтон-Кейнс з цілком домашніми умовами.

Німеччина евакуювала з Китаю більше 100 осіб, яких розмістили в університетському госпіталі у Франкфурті. Усі вони були оглянуті медиками, хто потребував – отримав необхідну допомогу. США вивезли з Китаю більше 900 людей!

«То ж чому уряд України не зміг скористатися іноземним досвідом і провести евакуацію своїх громадян як належить, без паніки та протестів? Відповідь: тому, що не хочуть і не вміють працювати!», — резюмував Валентин Наливайченко.