Наливайченко: На зухвалий акт російської збройної агресії на Донбасі маємо реагувати рішуче та жорстко

На  зухвалий акт російської збройної агресії на Донбасі маємо реагувати рішуче та жорстко. Як всередині країни, так і на міжнародному рівні. На цьому наголосив народний депутат Валентин Наливайченко у коментарі ЗМІ.

«Яких дій очікуємо від влади всередині країни? Насамперед, правильної кваліфікації подій на Донбасі на засіданні РНБО. Далі – розробка та внесення на розгляд парламенту нової Стратегії оборони та національної безпеки України», — заявив Наливайченко.

За його словами, потрібно передбачити невідкладне забезпечення Збройних сил України сучасним озброєнням, технікою та спорядженням, тобто усім необхідним для оборони країни та захисту громадян.

«Паралельно треба діяти і на міжнародному рівні. Ініціювати засідання Ради безпеки ООН, де надати докази збройної агресії РФ та рішуче вимагати серйозної міжнародної реакції», — зазначив політик.

Наливайченко вважає, що українська влада повинна на рівні ООН вимагати зупинити всі проєкти співпраці з РФ – енергетичні, фінансові тощо: «Переконаний, такі санкції справді зможуть стримати агресора від подальших провокацій».

«Головне – діяти! Ще раз наголошу: відновлення миру неможливе без деокупації, тобто виведення усіх іноземних військ та спецслужб з нашої території. Це єдиний шлях до миру», — заявив Наливайченко.