Ідея про «спільне патрулювання кордону на Донбасі» – непрофесійна і безвідповідальна

Заява влади про «спільне патрулювання кордону на Донбасі» – непрофесійна і безвідповідальна. Про це заявив народний депутат Валентин Наливайченко в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Ця заява пустопорожня. Більше того – непрофесійна і безвідповідальна. Як можна говорити про спільне патрулювання чи проведення виборів на цих територіях, якщо вони окуповані?!» – зауважив парламентарій.

На його переконання, насамперед, повинна відбутися деокупація, тобто виведення усіх іноземних військ та спецслужб: «А для цього, як я вже неодноразово наголошував, потрібен національний план дій з деокупації та відновлення миру».

Наливайченко звернув увагу, що надмета України – відновити мир та нормальне життя на зруйнованих війною територіях. І для цього, вважає він, потрібно об’єднати зусилля усієї країни: державних органів, громадських організацій, волонтерів, гуманітарних й медичних фондів, бізнесу. Активно просувати ініціативу створення міжнародного економічного фонду для відбудови Донбасу.

«Якщо не маєш власного плану дій, будеш виконувати чужий. Якщо не здатен діяти сам, дії тобі нав’язуватимуть. Що власне зараз і намагається робити Росія», – зауважив політик.

Наливайченко також наголосив: «Україна – наша земля. І нам її боронити. Але не безвідповідальними заявами чи фантазіями, а з чіткою стратегією та покроковим планом дій».