Головне завдання – допомогти родичам жертв авіакатастрофи в Ірані

Ухвалюючи заяву у зв’язку з авіакатастрофою українського літака в Ірані, Верховна Рада повинна керуватися головним: допомогти та захистити інтереси громадян України – родичів жертв цієї трагедії.

На цьому наголосив народний депутат, лідер руху «Справедливість» Валентин Наливайченко під час розгляду у парламенті відповідної постанови.

«Верховна Рада має показати свою позицію – ми захищаємо наших громадян, ми обов’язково будемо добиватися компенсації і родичам жертв і українському авіаперевізнику», – заявив він.

А відтак Наливайченко пропонує у тексті заяви обов’язково зазначити, що повинна бути проведена ідентифікація кожного загиблого, забезпечено повернення тіл в Україну, а також виплата іранською стороною компенсацій кожній родині загиблих громадян України та українському авіаперевізнику.

Нагадаємо, сьогодні парламент 368 голосами ухвалив постанову “Про Заяву Верховної Ради України у зв’язку з трагічною загибеллю пасажирів літака рейсу PS 752 авіакомпанії Міжнародні авіалінії України внаслідок його збиття Ісламською Республікою Іран”.

photo_2020-01-14_11-15-06-2photo_2020-01-14_11-15-06-3