Україні потрібна нова міжнародна угода для деокупації країни

Про це заявив народний депутат, заступник голови групи Верховної Ради з міжпарламентських зв’язків зі США Валентин Наливайченко в ефірі «Українського радіо».

Він відзначив, що у Нью-Йорку українській делегації важливо представити план дій для деокупації та відновлення миру на тимчасово окупованих територіях та добитися підтримки США та інших світових лідерів в укладенні нової міжнародної угоди.

«Найактивніше завдання сьогодні та завтра в США — представити нову міжнародну угоду, добитися від президента США та інших світових лідерів підтримки незалежності та територіальної цілісності України. Укладення такої угоди на заміну Будапештському меморандуму я вважаю дуже важливим», — сказав політик.

IMG_6511 (1)

Наливайченко вважає, що Україні необхідно робити кроки вперед і вийти за рамки існуючих форматів.

«Я не закликаю відкинути мінський чи нормандський формати. Я вважаю, що треба брати те, що працює, і без вагань відкидати те, що не приносить результату. У нас немає часу, у нас щодня гинуть хлопці, а тому необхідно рухатися вперед», — сказав він.

Щодо політичного скандалу, який розгорівся у США за рік до президентських виборів, Наливайченко вважає, що Україна має, насамперед, провести внутрішнє розслідування та поділитися його результатами з американськими партнерами.