Наливайченко пояснив, чому Порошенко не повертає награбоване з офшорів

Щодня на YouTube-каналі Валентина Наливайченка виходить програма «Час Справедливості», де кандидат в Президенти України Валентин Наливайченко відповідатиме на питання, що ставлять йому в соцмережах.

Інформація, яка не дуже поширена, але, на мій погляд, є дуже важливою, бо Ви мали безпосереднє відношення до цієї справи. Я маю на увазі справу Лазаренка. Ви повернули один мільйон доларів Україні. У Лазаренка лежить ще 200 мільйонів в різних банках світу. Чому українська влада не бере участі у поверненні цих грошей в Україну? Чому цим опікуються тільки американські прокурори?

Тому що американська юстиція, якщо вже порушила справу, то вона, перше, доводить до суду, і друге, конфісковує вкрадене у корупціонерів, особливо у високопоставлених.

Я стверджую, що справді один мільйон доларів повернула американська юстиція в бюджет України. Продемонструвавши таким чином українській владі приклад – рухайтесь так само далі, переслідуйте ви, це ж ваш прем’єр-міністр. Де судова справа в країні проти вашого прем’єр-міністра, де позови від держави на відшкодування і конфіскацію вкраденого, в тому числі з офшорів?

Знаєте, що зробила найбільш цинічно ця влада – Порошенко і його оточення? Вони до цього часу жодного з офшорів по всьому світу не відкрили. До жодної країни не спрямовано запиту і рішення українського суду про повернення вкраденого. А знаєте чому? Тепер ми знаємо, відповідь очевидна – тому що сам Порошенко та його оточення є власниками найбільших офшорів по всьому світу – від Панами до Віргінських островів.

Причина, чому не вертають гроші ні Лазаренка, ні Порошенка – в політичній корупції, тому що кожна влада зберігає собі ці кормушки і корупційні гаманці для власного збагачення. Ось з цим треба закінчити.

Тобто виходить, за Вашими словами, якщо зараз Порошенко почне відкривати офшори Лазаренка… 

То зразу, ясно, мають і його офшори бути відкриті. Більше того, я не виключаю, що до цього часу обслуговує офшори одна й та сама банда офшорників, що у Лазаренка, що у Януковича, що у Порошенка. Це все величезна змова, яка, по-перше, має бути розкрита, а по-друге, я наполягаю, з офшорів вкрадене треба повернути в український бюджет.

Ви маєте можливість поставити свої запитання Валентину Наливайченку в його соцмережах:
Facebook — @Nalyvaichenko.valentyn
Instagram – nalyvaichenkovalentyn
Telegram — https://t.me/nalyvaichenko