Наливайченко назвав причину відсутності покарань для топ-корупціонерів

Щодня на YouTube-каналі Валентина Наливайченка виходить програма «Час Справедливості», де кандидат в Президенти України Валентин Наливайченко відповідатиме на питання, що ставлять йому в соцмережах.

Ваш коментар до заяви посла США в Україні Марі Йованович про необхідність зміни керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. На Вашу думку, це реально зараз змінити Холодницького на вимогу наших міжнародних партнерів? Влада ж не бореться з корупцією.

Причина того, що в нас немає судових покарань за корупцію ні Гонтарєвої, ні Насірова, ні Гладковського, ні інших високопосадовців корупціонерів, та й нинішній президент уникає відповідальності за корупцію тільки з однієї причини – у нас немає невідворотності покарання, у нас немає рівності перед законом, особливо для людей у владі, і немає Антикорупційного суду.

Йду в президенти, бо знаю причину, чому ні САП не спрацьовує, ні НАБУ, ні інші правоохоронні органи. Та тому що корупція в Україні починається на самій горі – в кабінеті президента. А якщо нема політичної волі у президента, то годі чекати і від інших будь-яких результатів у боротьбі з корупцією.

Я відстоюю зовсім інше. Я не посол, я зараз кандидат в президенти, вважаю, що треба знищити корупцію і почати з президента. Коли не буде недоторканності і буде закон про імпічмент президента – ось тоді можна буде очікувати результатів у боротьбі з корупцією від інших антикорупційних органів – і від САП, і від НАБУ.

І ще одне – ми справді маємо негайно запустити роботу Антикорупційного суду. Я вважаю, що нашим американським партнерам якраз треба тиснути і зараз, ще за 23 дні до виборів, можна і треба запустити роботу Антикорупційного суду. А Порошенко знову говорить, що до кінця року він не хоче, щоб Антикорупційний суд працював.

Я наполягаю, що Антикорупційний суд в Україні має працювати зараз, і вже зараз розглядати справи, карати корупціонерів.

Ми тільки що обговорили корупцію в оборонпромі. Має Антикорупційний суд зайнятися цією справою? На моє переконання – тут і зараз.

Ми щойно говорили про корупцію на рівні керівництва Національного банку. Має Антикорупційний суд розглядати це? Переконаний, так, і карати за це. Корупція в податковій, в митниці, керівники майже кожного державного органу зав’язані зараз в корупції. Хто їх має карати за цю корупцію? Моя відповідь – Антикорупційний суд.

Ви маєте можливість задати свої запитання Валентину Наливайченку в його соцмережах:
Facebook — @Nalyvaichenko.valentyn
Instagram – nalyvaichenkovalentyn
Telegram — https://t.me/nalyvaichenko