Наливайченко в Тернополі: «Держава дбатиме про українського товаровиробника!»

Держава повинна дбати про українських товаровиробників, сприяти їхньому розвитку, розширювати ринки збуту для їхньої продукції.

На цьому наголосив лідер Руху «Справедливість», кандидат у президенти Валентин Наливайченко у Тернополі під час зустрічі з працівниками заводу “Gazobet”.

JJ1A9912-min

«Не треба нічого вигадувати. Цим шляхом йшли усі європейські країни – підтримували свого виробника, свої робочі місця. Той, хто створив хоча б одне робоче місце, його на руках треба носити», — сказав Наливайченко.

Він наголосив, що підтримка вітчизняного товаровиробника — це основа будь-якої стабільної ринкової економіки: «Ви розвиваєтесь самі і розвиваєте країну. Завдання влади – дбати про такі підприємства».

Потрібні національні програми розвитку для вітчизняних товаровиробників, програми пільгового оподаткування підприємств, які працюють на сучасних технологіях.

«Держава має підтримати своїх товаровиробників податковими пільгами, доступом до дешевих кредитів, сприянням у розширенні ринків збуту», — зазначив кандидат у президенти.

JJ1A9874-min

У свою чергу, працівники заводу розповіли, що не мають допомоги від влади. Навпаки, стикаються з труднощами при отриманні ліцензії на експорт продукції до ЄС. Мають чималі проблеми з державними монополіями – газ, електроенергія. Так, тільки через ще одного монополіста – залізницю – підприємство минулого року отримало більше 10 мільйонів збитків.

«Коли у владі банда, то для них кожна галузь – це схема збагачення. У залізниці чому немає вагонів? Та тому що всі схеми розписані – кому дати вагони, а кому ні. А якщо вам треба вагони, то скільки вам говорять доплатити за них, ці смотрящі від влади? Вони не думають про людей, а лише про свою наживу. А українців розглядають як рабів», — заявив Валентин Наливайченко.

Цю корумповану систему треба зламати раз і назавжди.

«Ми не раби, і не має влада наживатися на людях. Навпаки, має служити й захищати. А не вмієте — йдіть геть, прийдуть інші люди», — підсумував лідер Руху «Справедливість».

Наливайченко також презентував присутнім свою президентську програму дій. Наголосив, що має чіткий покроковий план виведення економіки із затяжної кризи, яка передбачає створення нових робочих місць, підвищення заробітних плат, пенсій та соціальних стандартів.