Наливайченко: «Оплата роботи агітаторів — брудний і зухвалий підкуп виборців»

Лідер Руху «Справедливість», кандидат в президенти України Валентин Наливайченко жорстко розкритикував рішення Верховного Суду, яким дозволено оплату роботи агітаторів на виборах.

За словами Наливайченка, заради можливості безкарно скуповувати голоси на виборах влада, через підконтрольні їй ручні інституції Верховного Суду, Конституційного Суду, ЦВК та інші, вирішила знехтувати будь-якими нормами закону, здорового глузду і європейських норм.

«У цивілізованих країнах агітатори на виборах, на відміну від партійних функціонерів, які є професійними співробітниками, працюють на громадських засадах», — наголосив лідер «Справедливості».

Наливайченко також звернув увагу на те, що у Національному класифікаторі професій України ДК 003:2010 немає такої професії як «агітатор».

«Тобто професії офіційно не існує, а заробітну плату за відповідну діяльність виплачувати можна?! У підсумку, усі, кого обдурять із оплатою їхньої праці в якості агітаторів, навіть не зможуть юридично себе захистити», — застерігає лідер «Справедливості».