Наливайченко: «Інвестиції в нові робочі місця — наш пріоритет!»

Щодня на YouTube-каналі Валентина Наливайченка виходить програма «Час Справедливості», де кандидат в Президенти України Валентин Наливайченко відповідатиме на запитання, що йому ставлять у соцмережах.

Працюю на заводі, зарплата 12 тисяч гривень, на руки отримую 9500 гривень. 3500 гривень цього місяця сплатив за комунальні послуги. А ще садочок дитини, обов’язковий платіж в школу, як благодійний внесок треба внести, – 900 гривень. Як я можу полетіти до Відня подивитися оперу чи випити кави десь в Європі? Невже Порошенко цього не розуміє?

Розуміють і хизуються тим, що ми з вами, громадяни України, є найбіднішим народом серед усіх європейських. І це справді так. Через Порошенка, його корупцію, через цю непрофесійну і корумповану владу ми з вами стали найбіднішою країною Європи.

Більше того, всі платежі, всі виплати, які перекладені на наших громадян, на людей праці перевищують всі розумні межі. Якщо взяти європейські стандарти, там зарплата до певного мінімального рівня не обкладається податком. Так само прибуток дрібного підприємця не обкладається податком. Там багаті несуть основний тягар оподаткування. У нас – з точністю до навпаки. Якщо ви запитаєте, скільки Порошенко заплатив у бюджет податків зі своїх фабрик, заводів і офшорів, ви побачите нулі. Тому що все заховане за кордоном, він там ховає мільярди, які заробляє в Україні.

А українці, люди праці, сплачують третину зарплати. Підприємець, навіть якщо хоче найняти людину, дати роботу і зарплату, податок на фонд заробітної плати складає більше 30%. Як може в таких умовах розвиватися підприємництво? Як можуть створюватися робочі місця за такої системи оподаткування, яка знищує, душить бізнес замість того, щоб розвивати?

Я йду в президенти, щоб зробити так, щоб фонд оподаткування заробітної плати був зменшений. Нехай краще сплачує більшу зарплату роботодавець, ніж втратить уряд роботодавця. Ми маємо інвестувати в робочі місця, чим більше робочих місць створено, тим більше сприяння має бути від держави.

І найголовніше. Я стверджую і обов’язково зроблю так, що президент не буде бізнесменом. Мільярди, які зараз заробляє влада, ми повернемо людям на пенсії, зарплати і на розвиток власної економіки. Бо розвиток національної економіки означає підвищення зарплат, збільшення продукції, збільшення податків у бюджет і в Пенсійний фонд.

Ви маєте можливість поставити свої запитання Валентину Наливайченку в його соцмережах:
Facebook — @Nalyvaichenko.valentyn
Instagram – nalyvaichenkovalentyn
Telegram — https://t.me/nalyvaichenko