Валентин Наливайченко презентував в Івано-Франківську свою президентську програму

План відновлення миру в Україні, ефективний метод боротьби з корупцією та ініціативу проведення вільних виборів представив в Івано-Франківську кандидат у президенти, лідер Руху «Справедливість» Валентин Наливайченко.

Політик відвідав обласний центр, де поспілкувався громадськими активістами, представниками громад області та журналістами, а також ознайомив їх зі своєю президентською програмою.

IMG_1625

— Її підготували ще в січні цього року, коли відбувся чисельний з’їзд Руху «Справедливість», — зауважив під час зустрічі з журналістами Валентин Наливайченко. — З цією програмою дій нового президента я вирішив іти на вибори й боротися за те, аби отримати змогу вирішити два ключових питання: відновлення миру та знищення корупції.

Лідер Руху «Справедливість» зазначив: відновити мир та домогтися деокупації можна разом із міжнародними партнерами через підписання нової дієвої угоди, в якій передбачити виведення військ і спецслужб російського агресора з Луганської, Донецької областей та Автономної Республіки Крим. «Цей ключовий план дій маю як дороговказ, — підкреслив Валентин Наливайченко. — Втілювати його в життя необхідно в перший же день після виборів».

Загалом же план щодо відновлення миру складається з трьох етапів. «Перше — це гуманітарні дії, створення центру повернення заручників, військовополонених, як ми це робили в перший рік війни, — розповів Валентин Наливайченко. — Я тоді створив такий центр і ми повернули з полону додому майже три тисячі українців. Як новий президент, гарантую, що з командою відновимо такий центр і повернемо всіх українців у рідні домівки. У ньому також опікуватимуться розшуком зниклих безвісти і всіма питаннями, що стосуються лікування та медичної, психологічної реабілітації наших захисників і ветеранів. У цьому ж блоці відстоюю заснування гуманітарного міжнародного фонду адресної допомоги із залученням «Товариства Червоного Хреста» й інших організацій, але для українців і в Україні».

— Важливий елемент — національна програма мобілізації влади і можливостей країни для підсилення збройних сил і запуску оборонних підприємств, — додав лідер громадсько-політичного руху. — Останні необхідно завантажити державними замовленнями та створити добровольчу українську армію за традиціями УПА, визвольного руху. Настав час, щоб новий президент ініціював такий закон.

IMG_1663

Реалізувати цей блок неможливо через корупцію, що паралізувала ефективну роботу української влади. Тому Валентин Наливайченко одним із основних пріоритетів у своїй роботі на посаді президента України назвав знищення цього негативного явища.

— Не розповідати, що хтось колись із нею буде боротися, а знищити, починаючи від посади президента, — наголосив лідер Руху «Справедливість». — Більше ніколи гарант Конституції не займатиметься бізнесом, тим більше — в Росії. Ніколи на чолі держави не буде бізнесмен, який має офшори. Знищення корупції розглядаю на всіх рівнях. Для цього ініціюю голосування за проект закону про імпічмент президента. Другий крок — зняття недоторканності та привілеї з президента, депутатів, суддів.

У цій справі, переконаний Валентин Наливайченко, важливим елементом є суворе покарання за корупційні злочини. «Ми плануємо запустити роботу незалежного Антикорупційного суду, де всі розслідування — і журналістські, і громадських організацій та антикорупційних органів — нарешті дочекаються судового розгляду і приведуть до жорстких покарань винуватців. Особливою буде увага до людей у владі, жорсткі покарання, до довічного увезення включно».

— Важливо повернути вкрадене з офшорів, — підкреслив політик. — Я присвятив багато часу українській дипломатії, тож маю серйозні міжнародні зв’язки і стверджую, що ми готові з міжнародними партнерами повертати з усіх офшорів мільярди, викрадені з України. І це — без жодних термінів давності, починаючи від колишнього прем’єр-міністра Павла Лазаренка до нинішнього президента Петра Порошенка. Все, що вони заховали в офшори, ми повернемо в український бюджет. Досить цим корупціонерам жити за рахунок українців і утримувати іноземні фабрики, заводи, вілли та пароплави. Повірте — коли ми перший мільярд від першої десятки можновладців повернемо в Україну, то офшорна корупція закінчиться.

Валентин Наливайченко озвучив своє бачення розвитку українського оборонно-промислового комплексу, збільшення повноважень громад і їх фінансової незалежності, зниження податкового тиску, розв’язання проблеми необгрунтовано завищених тарифів тощо.

У «Справедливості» занепокоєні станом проведення виборчих перегонів в Україні. За словами лідера руху, нині українцями маніпулюють через проплачені та неіснуючі рейтинги. «В нас немає мільйонних бордів за величезні гроші, — наголосив Валентин Наливайченко. — Єдине, чим займаюся — їжджу всією країною, зустрічаюся з людьми і представляю свій план з відновлення миру в державі. Нині ми з командою боремося ще й за те, щоб були вільні вибори, а не проплачені рейтинги».

Соратники лідера «Справедливості» зауважують: нині активісти руху фіксують небезпечну тенденцію масового підкупу виборців і підготовку до фальсифікації народного волевиявлення. Щоб не допустити такого розвитку подій, у політсилі закликають громадськість фіксувати такі порушення і звертатися в правові центри Руху «Справедливість». Тоді його активісти ініціюватимуть відкриття кримінальних проваджень і зняття з перегонів недобросовісних кандидатів.

Також команда Валентина Наливайченка закликала мешканців Івано-Франківська ставати представниками кандидата на пост президента на законних підставах. «Основна вимога — це патріотизм і захист виборів», — наголосили в Русі «Справедливість».