Наливайченко про вбивство Гандзюк: «Такі злочини повинні каратися довічним ув’язненням!»

В Україні має діяти невідворотність покарання. Усі причетні для злочинів повинні нести покарання, незважаючи на посади та прізвища. Про це заявив лідер руху «Справедливість», кандидат у президенти Валентин Наливайченко в ефірі програми Vox Populi на телеканалі ZIK, коментуючи оголошення підозри у справі Катерини Гандзюк.

«Моє переконання – треба затримувати підозрюваних, незважаючи на їхні посади. Не може бути «цяцькань» з підозрюваними у таких справах. Треба негайно доправляти підозрюваного до суду, разом зі спільниками», – наголосив кандидат у президенти.

Він зауважив, що потрібна політична воля, насамперед, президента, щоб справа Гандзюк та решта подібних справ були доведені до суду. І щоб усі причетні до цих злочинів – від замовників до виконавців – отримали заслужене покарання.

«Навалу криміналітету та нечистих на руку чиновників на громадських активістів треба і можна зупинити справедливим судом та жорсткістю у покараннях», – сказав Наливайченко.

Він також висловив думку, що такі злочини, як жорстоке вбивство Катерини Гандзюк, повинні каратися довічним ув’язненням.

Наливайченко також вважає, що вбивства громадських активістів, які сталися протягом останніх кількох років, потребують створення серйозної спеціальної групи розслідувачів.

Нагадаємо, 11 лютого генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру оголошено підозру в організації вбивства Катерини Гандзюк.