Рух «Справедливість» Харківщини допомагає жителям Донеччини в боротьбі за якісну воду та вугілля

На одному з засідань робочої групи активістів Руху «Справедливість» Харківщини Юрій Єлецький розповів, що він, як колишній учасник АТО, досить часто їздить в зону бойових дій, де проходив службу, щоб поспілкуватися з військовими та місцевими жителями.

IMG_20190202_120256Останній його візит до прифронтових міст Красногорівки та Мар’їнки показав, що місцевих мешканців дуже хвилює скрутна ситуація із питною водою: як з її наявністю, так і з якістю. Питної води часто нема, а коли є, то у житлових будинках та колонках протікає вода, схожа на технічну, яка є непридатною для споживання та приготування їжі, а сплачувати мешканці за таку воду повинні, як за якісну.

Мар’їнці та красногорівці неодноразово зверталися до органів місцевої влади щодо вирішення даного питання, але їм, здається, байдуже.

Весь цей час мешканці вимушені купувати привозну якісну воду, що потребує значних коштів. І це в умовах тотального збідніння населення!

Люди обурені та просять владу привести місцеву воду до відповідних санітарних норм, або хоча б знизити тарифи на її оплату, доки якість вони не буде забезпечена.

Аналогічна проблема у місцевих жителів виникла і з вугіллям, необхідним для опалення у зимові холоди. Те вугілля, що наразі використовується для опалення житлових будинків, бажає бути кращої якості, окрім того люди скаржаться на ціни – один мішок неякісного вугілля коштує близько 180,00 грн., а вистачає його не більш ніж на три дні.

Обов’язок влади – забезпечити громадянам гідні умови праці, життя та розвитку на власній землі. Одним із завдань, які перед собою ставить кандидат на пост Президента України Валентин Наливайченко є створення Міжнародного економічного фонду для допомоги вимушеним переселенцям та відбудови зруйнованою війною інфраструктури для уникнення ситуацій, схожих на ту, що виникла у даному випадку.

«Обов’язком кожного українця є допомога тим співгромадянам, які потребують захисту, які опинилися в скрутному становищі. Ми хочемо показати всім, як можна об’єднатися й допомогти людям у прифронтовій зоні боротися за свої права», — каже Юрій Єлецький.

Насамкінець, Харківська регіональна парторганізація Руху «Справедливість» підготувала відповідні запити до місцевої влади в Донецькій області.