«Час Справедливості». Валентин Наливайченко запрошує людей до спілкування (відео)

Пане Валентине, ви ініціювали «Час справедливості», час спілкування з людьми, які 31 березня обиратимуть президента. На мій погляд, ви пішли на великий ризик, оскільки, окрім серйозних запитань, можуть ставитися і питання хамські, не дуже приємні. Чому, власне, ви погодилися на цей ризик, на це спілкування?  

Для мене дуже важливо мати відкрите спілкування з людьми, мати можливість щиро донести позицію, щоб мати можливість боротися за головне – за довіру людей. Фактами, конкретними справами і, найголовніше, повною відкритістю, повною відповідальністю перед людьми.

Більше того, я переконаний, що настав час, щоб в українську політику і в українську владу прийшли люди, яким нема що приховувати від власних громадян, які живуть таким самим життям, як наші люди, які ходять в ті ж самі лікарні, як я і моя дружина, які їздять на метро, які платять за тарифи, які звітують в деклараціях. Настав час для української політики бути справді підзвітною та підконтрольною людям.

Це мої кроки на відкритість. Я показую, яким я є зараз, і якою буде українська влада після того, як ми змінимо президента на найближчих виборах. А після цього, до речі, буде і зміна парламенту.

Ми справді маємо включити світло справедливості, світло щирості в українській владі. Досить нам вже цих стаєнь, досить цієї кулуарщини, цих офшорів. Усе це відбувається тільки через темряву, через закритість і клановість будь-якої влади, яка приходить. От скільки було президентів? Кожен з них став і є мільярдером. Громадяни України, наші люди, 26 років все біднішають і біднішають. У цьому причина: що влада – це збагачення, а люди кинуті напризволяще. Я бачу місток, який нарешті почне існувати між майбутнім президентом ( і я хочу бути таким президентом) і людьми – місток правди. Місток прямого спілкування і прямої відповідальності.