Колєсніков: «Наша мета – змінити політичне покоління!»

Переважна більшість активістів Руху «Справедливість» — молодь. Ми розуміємо, що це той ключик, який здатний стати рушійною силою на шляху до швидких і кардинальних змін у країні. Чим більше політичних сил оновляться з молоддю, тим швидше нам вдасться змінити Україну.

Про це в ефірі «Українського радіо» заявив керівник штабу, заступник голови Руху «Справедливість» Руслан Колєсніков.

Він наголосив, що молоді люди мають зовсім іншу ментальність. Вони зовсім по-іншому думають, у них нове, прогресивне, бачення держави – як сервісного центру, коли держава для людей, а не люди для держави.

«Треба просто дати можливість молоді працювати, не заважати їй, і країна почне змінюватися. Яскравий приклад – стрімкий розвиток Естонії, де державотворчими процесами займаються 30-35-річні», — пояснює політик.

P1630188-compressorЗа його словами, команда Руху «Справедливість» формується переважно з волонтерів, громадських активістів, молоді, яка прагне змін і готова йти у владу.

«Ми не олігархічний проект, тому відмовилися від традиційного партійного будівництва і обрали шлях об’єднання громадського середовища навколо спільної ідеї — боротьби з корупцією. Розпочали у 2015 році зі створення ГО «Антикорупційний рух» і сьогодні маємо вже 212 організацій, які підтримують нашу політичну силу. А позаяк єдиним суб’єктом висування у владу є політична сила, тому 2016 року ми зареєстрували Громадсько-політичний Рух Валентина Наливайченка «Справедливість», — розповідає Колєсніков.

На його думку, основним кадровим потенціалом мають стати молоді представники громадського середовища.

«Ми даємо можливість чесним молодим українцям очолювати наші політичні організації. Уже зараз маємо 127 депутатів, серед яких більшість – якраз молодь. Наприклад, у Закарпатській області декому з депутатів від Руху «Справедливість» 25-27 років. Це наймолодша політична команда в Україні!» — наголосив керівник штабу «Справедливості» Руслан Колєсніков.