Наливайченко: «Агресію РФ в Азовському морі треба рішуче зупиняти!»

Кораблі РФ скоїли агресивні дії проти кораблів ВМС ЗС України, зокрема один український корабель був протаранений російським судном.

«Три доби тому чітко виклав, що мало робити військове керівництво в Азовському морі для захисту наших суден і моряків», — реагує на події Валентин Наливайченко на своїй сторінці у Facebook.

Лідер Руху «Справедливість» повідомив, що незважаючи на 15-годинний акт агресії РФ, ні президент, ні військове керівництво не наважуються дати відсіч.

«Мають діяти рішуче, досить боягузливо ховатися у своїх резиденціях. Агресор має бути зупинений», — наголосив Валентин Наливайченко.

Політик переконаний, що з точки зору національної безпеки України зараз дуже важливо перейти в наступ і захищати наші торговельні інтереси і в Азовському, і в Чорному морях. На найвищому рівні в міжнародній морській організації необхідно ставити питання руба та вимагати:

1. Російська Федерація має припинити економічний та військовий тиск в Азовському морі.
2. В українські порти Маріуполь і Бердянськ слід запросити міжнародну моніторингову місію та разом з міжнародною спільнотою відновити режим нормальної роботи українських морських портів.
3. Разом з міжнародною моніторинговою місією Україні ініціювати виключення Росії з Міжнародної морської організації та ініціювати санкції до всіх суден під російським прапором в усіх міжнародних портах.
4. Прискорити створення в Маріуполі та Бердянську українських морських баз.
5. Перейти до військово-морського супроводження торговельних суден в Азовському та Чорному морях.

«Вважаю, що Україні треба ініціювати спільне військово-морське патрулювання та супроводження торговельних суден разом з країнами-членами НАТО: Туреччиною, Болгарією, Грецією (нашими природними союзниками захисту спільних морських інтересів)», — пояснює лідер Руху «Справедливість».

Так має діяти справжній український президент!