Лубківський: «Візит Меркель є знаковим для України»

Візит Ангели Меркель до Києва важливий. Більше того, він є знаковим для України.

Про це заявив заступник лідера Руху «Справедливість», Надзвичайний і Повноважний Посол України Маркіян Лубківський в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK.

«Я хотів би, щоб у візиті було побільше конкретики, яка наблизить нас до вирішення основної проблеми — агресії з боку РФ і відновлення територіальної цілісності нашої держави, — зазначає дипломат. — Важливо, щоб ми розглядали проблему окупованих територій разом із анексованими. Для мене немає різниці, чи окуповані, чи анексовані. Ці території у нас злочинно забрали».

Під час зустрічі з лідерами фракцій у Верховній Раді Ангела Меркель згадала і про наступні президентські вибори: наголосила, що їх необхідно провести без маніпуляцій і порушень.

«За зачиненими дверима обговорюються чутливі питання, зокрема «Північний потік», Мінські домовленості й можливість переговорів у Нормандському форматі», — пояснює представник Руху «Справедливість».

На думку Лубківського, влада має обов’язково поінформувати суспільство про предмет переговорів на брифінгу, адже ми спостерігаємо лише певну частину розмови.

Нагадаємо, учора, 1 листопада, канцлер Німеччини Ангела Меркель відвідала Україну з офіційним візитом.

Фото: REUTERS