Лубківський про вибори в США: «Україні важливо зберегти двопартійну підтримку»

Для України важливо зберегти двопартійну підтримку США і після виборів до Конгресу 6 листопада цього року.

Таку думку висловив заступник лідера Руху «Справедливість», Надзвичайний і Повноважний Посол України Маркіян Лубківський у ефірі програми «Доброго ранку, країно!» на телеканалі UA:ПЕРШИЙ.

«Нам разом зі стратегічними партнерами, а передусім США, слід працювати над посиленням санкцій проти Росії задля повного відновлення територіальної цілісності та суверенітету України, її повернення до мирного життя», — наголошує дипломат.

На думку Лубківського, українській владі варто утримуватися від необачної однобокої підтримки однієї із сторін на майбутніх виборах, не повторюючи помилок 2016 року.

«Чинником, який може суттєво вплинути на результати виборів до Конгресу США, є високі показники, які демонструє американська економіка завдяки американоцентричній політиці президента Дональда Трампа, спрямованій на посилення економічної міці США», — каже Лубківський.

Так, з моменту приходу Дональда Трампа в Білий Дім в США було створено 4 млн. нових робочих місць, за останній квартал економіка зросла на 4,2%, до рекордного за останніх 49 років мінімуму впало безробіття (4%), зросли заробітні плати у представників понад 80 професій, суттєво зменшено податки та скасовано велику кількість регуляторних актів, на 24% зросли капіталовкладення, за останній час в американську економіку повернулося понад 300 млрд дол. США, було в чотири рази збільшено експорт зрідженого газу.

«США за правління Трампа суттєво посилили позиції на міжнародній арені, вибороли право на проведення Літніх Олімпійських Ігор (Лос Анжелес, 2028) та фінальної частини Чемпіонату Світу з футболу (спільно з Мексикою і Канадою, 2026)», — підсумовує Маркіян Лубківський.