Лубківський: «Санкційний список РФ є технологією і політичною провокацією»

Поява санкційного списку РФ проти України не підлягає єдиній логіці, а тому носить більше політичний, ніж економічний характер. Він свідомо вкинутий в український простір, щоб ми мали чим «зайнятися».

Таку думку висловив радник Руху «Справедливість» із міжнародних питань, Надзвичайний і Повноважний Посол України Маркіян Лубківський у ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK.

«Як правило, санкції завжди мають дві сторони. Є відкрита сторона, яка була представлена українській громадськості, щоб це почали повсюдно обговорювати, але є й закрита – тобто те, про що ніколи не буде повідомлено широкому загалу. Так, конкретний фігурант санкцій дізнається про це безпосередньо сам чи то коли заблокують його бізнес, чи коли заморозять його рахунки в «Сбербанку», – пояснив Маркіян Лубківський.

Він зауважив, що за таким же принципом побудований санкційний список США проти діячів РФ. Тобто ніколи точно не буде відомо, яким чином і який фігурант санкцій постраждає.

«Я погоджуюся з думкою, що поява цього списку не підлягає єдиній логіці, а тому носить більше політичний, ніж економічний характер. Хтось із фігурантів може бути затриманий на кордоні з Росією, якщо він туди часто їздить, а в когось можуть заблокувати бізнес, який працює на території РФ», – зазначив Маркіян Лубківський.

Посилання на першоджерело: https://zik.ua/news/2018/11/01/u_sanktsiynomu_spysku_rosii_ie_i_zakryta_chastyna__lubkivskyy_1439283