Рух «Справедливість» Сумщини повернув дітям харчування в дитсадку

Під час проведення реформи правоохоронних органів у Національній поліції України забули про дітей співробітників поліції та учасників АТО. Статтями видатків зазначеного відомства не передбачене харчування дітей в підпорядкованих дитячих садках по всій Україні.

Аналогічна ситуація й у дитячому садку Національної поліції України в Сумах. Більше року велась комунікація між керівництвом закладу та керівництвом Національної поліції України з відновлення втраченого права на пільгове та харчування дітей згідно з законодавством України.

Представник Руху «Справедливість», депутат Сумської обласної ради Ричкіна Лілія  домоглась вирішення проблеми: рішенням Сумської обласної ради від 02.03.2018 року було виділено 330 000 гривень на харчування дітей в дошкільному навчальному закладі Національної поліції України в Сумах.

На жаль, бюрократичний механізм у нашій державі жорстокий навіть до дітей. Гроші ніби є – розпоряджатись не можна. Після тривалих зусиль керівництво садка нарешті отримало розрахунки на харчування дітей та дозвіл на використання виділених коштів.

Нарешті відновлено справедливість — право діточок на повноцінне харчування. Тепер їхні батьки можуть спокійно працювати на користь держави, не хвилюючись про те, що їхні діти можуть залишитися без їжі та води.

До слова, в інших областях України подібна проблема в дитячих садочках досі не вирішена.