Мовчання вбиває. Вимагаємо розслідувати напади на активістів!

Лідер Руху “Справедливість” Валентин Наливайченко вимагає від президента захисти активістів і жорстоко покарати нападників і замовників на них.

«Адміністрації президента треба припинити спілкуватися з громадськістю виключно через свою прес-службу. Вимагаю негайно прийняти людей і захистити їх”, — наголосив політик.

Сьогодні вночі під Адміністрацією Президента зібралися тисячі людей з вимогою до влади назвати прізвища замовників жорстоких і цинічних нападів на громадських активістів. Станом на цей час кількість постраждалих сягає 55. Тобто 55 людей із активною проукраїнською позицією стали владі поперек горла.

Зазнали насилля активісти з усієї України. Кожна область має по 2-3 людини, яких чи то побили, чи то облили сірчаною кислотою, чи то спалили їхній бізнес або іншу власність.

«Серед представників Руху «Справедливість» теж є постраждалі: Костянтин Бєлов (Запорізька обл.), якого цинічно побили біля власного будинку, Святослав Козирєв (Київська обл.), екскаватор якого розстріляли з ручного протитанкового гранатомета (РПГ) і пограбували його помешкання, до того ж, спалили його невеличке кафе; Владислав Панін (Закарпатська обл.), автомобіль якого спалили вщент», — наголошує керівник Секретаріату партії Руслан Колєсніков.

У лютому цього року пряме порушення прав людини відчув на собі і наш активіст на Полтавщині — Павло Гунжель. Здійснюючи повноваження депутата місцевої ради, він на засідання поінформував про вчинення корупційного злочину представниками місцевої влади. Він оприлюднив ґрунтовні відомості про розкрадання бюджетних коштів і представив зібрані матеріали на підтвердження доводів. Одразу після засідання представники партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» жорстоко побили нашого активіста, при цьому погрожуючи.

photo_2018-09-28_14-05-45 1DD8206A-1461-4225-8A03-34BD250F8B98

І в Чернігові наших активістів теж переслідують. Данило Дубінін зазнав тяжких тілесних ушкоджень від невідомих осіб. Слід нагадати, що автобус із прихильниками Руху «Справедивість», які їхали на зустріч із Наливайченком, 21 квітня цього року зупинили невідомі та не пустили до Козельця, перекривши кількома автомобілями трасу з боку Чернігова. Коли люди вийшли з автобуса і почали йти на зустріч з політиком пішки, автомобілі, два джипи почали їх переслідувати, чоловіки спортивною статури, які їхали в авто, погрожували людям. Водія невідомі затягли в свою машину, відібрали паспорт, вивезли за межі Козельця, викинули з машини і побили. За інформацією начальника Козелецького відділу поліції, в інциденті брав активну участь колишній співробітник міліції, який не пройшов переатестацію в поліцію.

photo_2018-09-28_14-05-43

photo_2018-09-28_14-05-42Рух «Справедливість» офіційно звертався до Національної поліції з вимогою якнайшвидше розслідувати замовлення нападів на наших представників, а також до міжнародної організації «Amnesty International», проте неможливо домогтися справедливості за повної відсутності політичної волі української влади віднайти замовників і покарати виконавців.

Наші партійці теж є мішенню для української корумпованої влади, яка будь-якою ціною намагається влаштувати реванш. І не дивно! Вони бояться! Ми не маємо права дозволити їм знищувати активістів по одному. Сьогодні влада намагається залякати тих, хто не боїться говорити правду. Мовчання вбиває!

«Прізвища замовників негайно повинні бути названі. Хоча, на мою думку, усі замовлення ініціюються саме тут, на Банковій!» — підсумовує Руслан Колєсніков.

photo_2018-09-28_16-23-00 photo_2018-09-28_16-23-02 photo_2018-09-28_16-23-03 photo_2018-09-28_16-23-04