Небайдужість та милосердя — без меж та кордонів!

photo_2018-09-10_13-35-20Кілька місяців тому активісти Громадсько-політичного Руху “Справедливість” на Тернопільщині дізнались про хворобу 10-річної Антоніни Мончак — маленької красунечки з неймовірно ніжною посмішкою. Тоня страждає на первинний склерозуючий холангіт і їй потрібна трансплантація печінки. Операцію робитимуть в ДУ “Інститут хірургії та трансплантації О.О.Шалімова”, а донором дівчинки буде тато. На медикаменти та післяопераційну реабілітацію необхідно зібрати непідйомну для середньостатистичної родини суму — 40 000 доларів.

“Не вагаючись, ми вирішили допомогти,” —  стверджує волонтер “Справедливості” у Тернополі Наталя Флиста. — “Ми поширили інформацію про збір коштів не лише серед обласних осередків, а й по інших містах. Проте, небайдужість та милосердя не мають меж, і на наше приємне здивування, інформація про Тоню дійшла і за океан….”

Як результат, кошти почали надходити не лише від активістів, які перераховували хто скільки міг, а й з-за кордону. І от, наприкінці минулого тижня Голова Тернопільської організації Руху “Справедливість” Петро Мандзій передав частину коштів від українців Канади, які також вирішили підтримати родину.

photo_2018-09-10_20-21-29

Щиро дякую активістам місцевого осередку “Справедливості” за те, що завдяки їхній небайдужості, про збір коштів дізналось широке коло людей, навіть в інших країнах. Зараз, коли соціальних потреб у суспільстві чимало, і є дуже багато хворих діток, яким потрібна підтримка, не так просто здійснювати фандрейзинг. Тому, для мене важлива не лише фінансова допомога, а й добре слово, просто навіть чуйні дзвінки, спілкування. Хочу висловити окрему подяку Лідеру “Справедливосіті” Валентину Наливайченку та його Заступнику Руслану Колесникову — знаю, що саме вони посприяли тому, щоб підтримка для Тоні надійшла і з-за кордону — розповідає мама Антоніни Оксана Мончак.

photo_2018-09-10_20-21-30

Насправді, для нас це не перший досвід спільної благодійної роботи з закордонними українцями. Завдяки широкій мережі контактів нашого Лідера Валентина Наливайченка, маємо можливість співпрацювати з громадськими організаціями з різних куточків світу. Зокрема, ось уже два роки поспіль, у партнерстві з канадськими друзями, допомагаємо підготуватись до навчального року дітям-сиротам, дітям з малозабезпечених родин, дітям, які втратили батька під час війни на Сході — речі, іграшки та шкільне приладдя з Канади приносять неабияку радість малюкам у багатьох містечках і селах — каже Руслан Колесников — Добрі справи для нас — це просто щоденна діяльність — бути небайдужими до чужих проблем, сприяти там, де можемо це зробити, спільними зусиллями робимо цей світ кращим. Щиро бажаю Тоні видужати й надалі дарувати всім нам таку милу й солодку посмішку.