Рух «Справедливість» стоїть на захисті прав добровольців

До юристів Руху «Справедливість» у Чернігові звертаються багато добровольців, оскільки влада, на жаль, не не хоче про них дбати.

4DA26CF7-E550-4FB3-B1F6-EB65C20739B1

Після того, як воїни ризикували власним життям та здоров’ям задля захисту територіальної цілісності України, вони не отримують нічого: ні статусу УБД, ні інших соціальних пільг та гарантій. Натомість нам доводиться відстоювати їх права, бо допомогти захисникам – наш обов’язок!

Олександр Бабіч звернувся до нас ще декілька років тому. Він — боєць добровольчого батальйону ОУН, неодноразово учасник АТО. Його участь в антитерористичній операції підтверджена не тільки свідченнями та довідками, офіційними даними, а також нагородами, фото- відеоматеріалами, наказами.

98F7CE02-BE96-43AA-8CDC-28C00D16F2D0

У листопаді 2016 року юристи правового центру «Справедливості» подали заяву на встановлення юридичного факту участі в АТО та супроводжували справу в суді. І Деснянський суд Чернігова встановив юридичний факт участі добровольця Олександра Бабіча в бойових діях, пов’язаних з захистом незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України. Таке рішення суду — єдиний державний документ, який засвідчує участь добровольців в АТО.

Згодом «Справедливість» допомагала Сашку, коли він потрапив у лікарню зі складним діагнозом. У нього були проблеми з хребтом, була велика вірогідність того, що Сашко не зможе ходити. Представники «Справедливості» допомогли у зборі коштів на лікування.

За цей час Сашко став для нас добрим другом. Тепер він звернувся до нашого Правового центру у липні, щоб ми допомогли йому отримати статус інваліда війни. Наші юристи вже займаються цією справою. І справедливість забезпечать!