ПДМШ і «МедЕкс» об’єднують зусилля

Сьогодні в Києві в офісі Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. М. Пирогова Меморандум про взаємодію підписали ПДМШ і ГО “Цивільний центр гуманітарної та соціально-медичної допомоги в місцях військових конфліктів і екокатастроф “МедЕкс”. Свої підписи під документом поставили президент ПДМШ Геннадій Друзенко та голова правління “МедЕкс” Андрій Білоног.

Згідно Меморандуму, ПДМШ застосує свій механізм залучення цивільних медиків-добровольців до надання медичної допомоги в районах проведення АТО до медичних працівників, яких залучає МедЕкс.

DSCN6483

Як висловився Друзенко, «ПДМШ вбудує “МедЕкс” у той унікальний юридичний механізм, який ми розробили і вже кілька років застосовуємо».

Зокрема ПДМШ здійснюватиме документальний та юридичний супровід медиків-добровольців, залучених центром “МедЕкс”, які в районах проведення АТО працюватимуть під обома брендами: і “МедЕкс”, і ПДМШ.

«ПДМШ є відкритою організацією, і наша юридична схема дійсно дає можливість працювати не тільки нам, а й тим, хто хоче бути нашими партнерами – працювати максимально легально і юридично комфортно в зоні АТО», – сказав Геннадій Друзенко.

«На лінії фронту бракує кваліфікованих медичних кадрів, – каже Андрій Білоног. – Оскільки ПДМШ показав себе надійним партнером, багато допомагає людям, зокрема і на фронті, ми вирішили об’єднати наші зусилля, аби оптимізувати нашу діяльність, а отже надавати якісніші послуги більшій кількості людей».