Обличчя «Справедливості»: Олександр Печений

Рух Валентина Наливайченка «Справедливість» — політична сила, яка впевнено заявила про себе в українському політикумі. Тисячі активістів прийшли у політичну силу відомого політика не для піару чи власної вигоди, а через власні переконання, через бажання змінити стан справ у країні на краще. Вони активно включилися в боротьбу з корупцією у своїх селах, містечках та районах, відстоюючи головний принцип «Справедливість щодня і для кожного!». Саме таким, — молодим, активним, цілеспрямованим є юрист Тернопільської обласної  організації Руху «Справедливість» Олександр Печений.

Народився він на Тернопільщині у мальовничому селі Михайлівці (Лановецький район). Рано втратив матір, тож дорослішати довелось дуже швидко. Його батько – простий робітник, дуже порядна і щира людина (як і покійна мама), якого шанують односельці. Таким же виріс і син. У родині не було великих статків, впливових родичів, тому у пошуку майбутнього Олександрові доводилось покладатись лише на себе. Мріяв здобути вищу юридичну освіту і допомагати людям у відстоюванні їхніх законних прав. Наполегливо йшов до своєї мети: успішно закинивши сільську школу, вступив до університету.
Печений 2Юридичною практикою Олександр Печений почав займатись досить рано. Уже в 19 років працював, одночасно навчаючись у виші. Сьогодні він захищає людей – працює адвокатом і каже, що ця робота хоч і нелегка, однак дуже потрібна людям у цей непростий час. Беззаконня, корупція, безкарність посадовців приводить до нього сотні людей по допомогу. І для кожного з них молодий юрист знаходить щире слово, мудру і професійну пораду. Адвокатська робота – це важкий кусень хліба, але Олександр не боїться труднощів і ставить перед собою все нові й нові завдання. Уже чимало громадян, які зверталися до нього, оцінили професійність юриста, адже до кожної справи він підходить особливо виважено і ретельно.

Наразі, окрім політичної діяльності, пан Олександр очолює юридичну службу одного із найбільших будівельних підприємств Тернопільщини та західної України.

Олександр, як і кожен українець-патріот, болісно переживав події Майдану, а сьогодні — бойові дії у зоні АТО. І його, як і більшість українців, непокоїть думка: а чому ми досі не можемо жити достойно, без корупції, без брехні, без підлості? Чому сьогодні люди доведені до відчаю, мусять залишати сім’ї і їхати за кордон по шматок хліба? Чому молодь, зневірившись у майбутньому, відчуває, що непотрібна у власному домі?

Тому два роки тому Олександр Печений прийняв непросте для себе рішення – йти у політику. Долучився до лав однодумців Руху Валентина Наливайченка «Справедливість» і разом з колегами розбудовує політичну структуру Руху на Тернопільщині.

Печений 3

Команда Руху «Справедливість»: Олександр Печений ліворуч від лідера Валентина Наливайченка

У минулому році він балотувався до Лановецької міської ради від партії Наливайченка. І переміг. І то була не просто перемога. Олександр отримав один із найкращих результатів і став одним із наймолодших депутатів Лановеччини.

Виправдати довіру своїх виборців-земляків, — ось яке важливе завдання поставив перед собою Олександр. Звісно, він не може вирішити всі проблеми держави, але зробити щось суттєве для села, в якому народився, – вважає своїм обов’язком. Слова і обіцянки депутата не розходяться з ділом. За сприяння Олександра для села зроблено чимало корисних справ, за які йому щиро вдячні земляки. А попереду – ще багато роботи на благо громади.

Олександр Печений — політик нової генерації, зі своїм особливим поглядом на речі, що відбуваються в країні. Переконаний, що країну може і повинна змінити патріотична, активна молодь. Гордий з того, що має можливість бути у лавах Руху Валентина Наливайченка – політика, якому довіряє більшість українців.