Махінації влади Бородянки: чи бути в селищі шкідливому виробництву?

Після новорічних свят влада Бородянки знову почала активно діяти в питанні передачі земель в оренду ПП «Індастріалбуд» для розміщення шкідливого для здоров’я виробництва по виготовленню порошкових фарб торгової марки «ЛАКОВЕР» в межах населеного пункту.

Наразі відбувається продовження «серіалу», розпочатого 1,5 роки тому, коли діюча влада Бородянки без громадських слухань, без необхідних висновків та дозволів Міністерства екології, Держспоживслужби України та інших установ незаконно надала дозволи цьому підприємству на розробку проектів землеустрою для відведення земельних ділянок в оренду.

БородянкаЯк виявилось по факту — для розміщення небезпечного підприємства хімічної промисловості посеред селища.

На мирну акцію протесту, щоб підсилити вимогу громади не розміщувати шкідливе виробництво поряд з їхніми будинками, вийшли представники Руху В. Наливайченка «Справедливість». ЇЇ провели  ще влітку 2017-го, спільно з ініціаторами та небайдужими жителями селища.

 

Внаслідок супротиву громади, масового тиску активістів Бородянки та прихильників Руху В. Наливайченка «Справедливість», керівника формування з охорони громадського порядку і державного кордону (ОП ОГФ ОГП ДК) Олександра Маринича та активіста Романа Шнуренко було відкрито кримінальну справу по даним фактам.

Згодом листом №02-17-366 від Бородянської райдержадміністрації за підписом голови пана Анісімова до Київської обласної державної адміністрації повідомлялося: «ПП «Індастріалбуд» скасовує своє рішення про облаштування виробничих ліній з виготовлення порошкової фарби та запевняє, що станом на кінець 2017 року жодних дій по виробництву чи будь-якій іншій господарській діяльності підприємством не ведеться».

Бородянка 44

Однак, як виявилось, — «обіцянка-цяцянка»! Відзвітували, що не допустять розміщення шкідливого виробництва, а вже у цьому році влада взялася за старі наміри з новими силами.

Як стало відомо, на 13-ту сесію Бородянської селищної ради VІІ скликання мали винести, серед інших, і питання № 3.1.8 про «Про укладення з ПП «ІНДАСТРІАЛБУД» договору оренди землі по вул. Центральна 224/16 в смт Бородянка під нерухомим майном». Все це планувалося подати місцевим депутатам на розгляд під виглядом укладення договору оренди виключно на ділянку, на якій розміщена приватна будівля, що належить власнику ПП «ІНДАСТРІАЛБУД».

Бородянка 8888

Однак, хитрість полягає в тому, щоб скористатись необізнаністю громади. Справа в тому, що згідно публічної кадастрової карти України, зазначена ділянка ( кадастровий номер: 3221055100:03:004:0020) має площу 1,99 га! і має цільове призначення — «Для ведення особистого селянського господарства». Таким чином, знову буде спроба передачі в оренду всієї ділянки (1,99 га) ПП «ІНДАСТРІАЛБУД» попри всі заборони, в тому числі за цільовим призначенням землі.

Бородянка Маринич

Прихильник Руху «Справедливість» Олександр Маринич

8 лютого запланована сесія так і не відбулася. До сесійної зали прийшли близько 30 активістів Бородянки, які відстоюють право людей на чисте повітря. Прихильник Руху «Справедливість» Олександр Маринич змушений був через Управління поліції в Київській області викликати представників правоохоронних органів. Вони протокольно зафіксували вище зазначені факти. Свідками цього стали голова Бородянської райради Георгій Єрко та т.в.о. голови Бородянської райдержадміністрації Валентин Корнієнко. Сесію Бородянської селищної ради вирішили перенести на 9 лютого. Однак на офіційному сайті селищної ради інформації про це немає.

Звертаємо увагу представників влади, депутатів, правоохоронців: не вчиняйте повторно злочинних дій, по яким вже йдуть кримінальні розслідування. Громада не дозволить «провернути схеми». «Хоть тушкою, хоть опудалком, але дайте закріпитись в Бородянці!» — це мрія власників підприємства, які не втрачають надії труїти жителів.

«Перед нами стоять нові завдання: довести до логічного завершення порушені кримінальні справи проти чиновників, щоб кожен отримав Справедливу юридичну оцінку своїм діянням та дати новий поштовх для рішучих дій у вирішенні цього питання. Адже місцева влада та правоохоронні органи Бородянки продовжують діяти всупереч інтересам громадян!» — прокоментував ситуацію керівник Київської обласної організації Руху «Справедливість» Костянтин Бєдовой.

Автор: Алла Збанацька

Фото: прес-служба Київської обласної організації Руху «Справедливість»