Обличчя «Справедливості»: Марина Кудрицька

Команда Руху Валентина Наливайченка «Справедливість» — це вже тисячі активістів у всіх куточках України. Молоді, активні, патріотичні, дієві. Кожен із них — то орема історія. Кожен із них — обличчя «Справедливості»

Марина Кудрицька виховувалася в родині війсковослужбця, тому не з чуток знає, що таке часті переїзди та як несолодко живеться, як кажуть в народі, “на валізах”. Однак це не завадило пані Марині в свої 33 роки мати дві вищі освіти (за спеціальностями фінансист та практична психологія, англійська мова), одружитися та виховувати сина.

З 2008 року Марина почала займатися підприємницькою діяльністю у сфері послуг та дитячої творчості. Здобуті навики у ВИШах використовує кожного дня, оскільки спілкується з великим колом людей. І вже у 2010-му вона поступово почала проявляти себе як громадський активіст — виступила співзасновником рівненської громадської організації «Сіті Арт». На посту заступника голови реалізовувала цілу низку проектів у Рівному по популяризації здорового способу життя.

Марина Кудрицька. фото tif

Наступним етапом її роботи став прихід в політику. Бо, каже, зрозуміла, що хоче змінювати місто, в якому живе її родина, та загалом країну на краще. Часто подорожуючи Україною і світом, Марина має з чим порівняти і виділити чого не вистачає саме нам — українцям. Чимало хороших ідей, проектів часто не стартують, бо молодь не розуміють, або ж просто не чують, впевнена вона.

Однією із відправних точок, що підштовхнули її до політичної активності, став Євромайдан та початок війни на сході країни. Батько пані Марини та родина її брата живуть на Луганщині. “Дуже боляче дивитись на те, що відбувається. Це — наша реальність, і в ній ми всі живемо, і її потрібно змінити”, — говорить Марина Кудрицька.

Нині амбітна жінка активно займається політичною роботою як член команди Рівненської обласної організації Руху В. Наливайченка «Справделивість». Одним із напрямів її діяльності є гендерна політика.

“Поняття гендеру — дуже широке та багаторівневе. І завданням номер один зараз є робота з населенням. Ми багато відвідали практикумів-семінарів. Після цього, між партійцями і не тільки, максимально поширили і продовжуємо поширювати інформацію, яку здобули. Наступним етапом у нас заплановано на практиці втілювати в життя гендерну політику та максимально залучати жіноцтво, людей з обмеженими фізичними можливостями до управління державою — від місцевого до найвищого рівнів. Це дозволить збалансувати політичну діяльність в країні”, — впевнена Марина Кудрицька.