Застерігаю владу від тиску і репресій проти добровольців

Дискредитація і переслідування українських добровольців з боку влади є неприпустимими. Застерігаю владу щодо наслідків такої політики тиску.

Обурений почастілими, особливо останнім часом, фактами ганебного ставлення влади до своїх героїв. Влада до цього часу не вирішила ані питань соціального та правового захисту воїнів, як і намагається чинити на них тиск з метою дискредитації.

З перших днів свого призначення парламентом у лютому 2014 року на посаду голови СБУ, започаткував практику запрошення до роботи в спецслужбі активістів-майданівців, патріотів, які без вагань стали на захист держави — «в той час ми ніколи не вдавалися до практики переслідувань добровольців. Навпаки -залучили їх до спільної праці і боротьби. Добробати це пам’ятають. А рух «Справедливість» продовжує надавати юридичну допомогу добровольцям по всій Україні.

Наполягаю: добровольці мають бути у владі, а не об’єктом знущань з боку влади і чиновників.

Влада боїться, а тому всіляко перешкоджає залученню добровольців до управління країною. Вони панічно бояться не лише допустити до державотворення набагато моральніших і чесніших за себе, але втратити контроль за фінансовими потоками.

На моє переконання, добровольці мали б зайняти ключові позиції, передусім, у Генштабі та Міноборони, структурах, які опікуються питаннями соціального, медичного і правового статусу воїнів.

Вистачить займатися балачками — візьміть за зразок хорватську модель опіки за героями Вітчизняної війни 1991-1995 рр.. Хорватський досвід ще два роки тому фахівцями нашого руху був опрацьований і запропонований до використання.