Наш Президент зводить своє щастя на нещасті народу

У понеділок інтернет блискавкою облетіла «сенсаційна» новина. Надбанням журналістів стала суворо засекречена інформація, яку влада начебто намагалася за будь-яку ціну приховати від українського суспільства. Що ж то за така страшна таємниця, яку оточення глави держави берегло, мов зіницю ока? Вмерти і не жити!

Виявляється, Петро Порошенко, за результатами закритого соціологічного дослідження, проведеного в березні на замовлення Адміністрації Президента, залишається найбільш рейтинговим потенційним кандидатом у президенти.

Здавалося б, який сенс засекречувати таку милу серцю гаранта інформацію? Хоча, якщо взяти до уваги цифри дослідження, проведеного одночасно двома соціологічними службами – «Социс» і «Рейтинг», то пишатися чинному главі держави особливо нічим – навіть попри те, що за Порошенка, якби президентські вибори відбулись у березні, проголосували б 13,2% виборців серед тих, хто визначився з кандидатом і планує взяти участь у виборах. До слова, на другому місці традиційно з мінімальним відривом у рамках похибки – лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко з 12,9%. І, що несподівано, закриває трійку лідерів співак, лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук (12,3%), який досі не заявляв про свої політичні амбіції.

Чого варті соціологічні дослідження, особливо проведені на замовлення, показали хоча б нещодавні вибори до Млинівської об’єднаної територіальної громади. За результатами опитувань політичних партій, які брали в них участь, найбільшу кількість депутатських мандатів мали б набрати «Солідарність» і «Батьківщина». А насправді безперечну перемогу здобули «аутсайдери» цих висмоктаних з пальця рейтингів – представники Громадсько-політичного руху Валентина Наливайченка «Справедливість», які отримали в місцевій раді 16 місць (58%). Заради справедливості треба сказати, що висуванці «Батьківщини» здобули 4 мандати, а от «Солідарності» – жодного.

Втім, мова не про це, а про рейтинг Петра Порошенка, падіння якого нагадує піке підбитого літака. Щоб не бути голослівним, наведу таку статистику. За даними соціологічної групи «Рейтинг», найвищий рівень підтримки простими громадянами дій Президента був зафіксований у вересні 2014 року – 55%, а з листопада 2015 до вересня 2016-го він коливався в межах 24–20%. Нині він низький, як ніколи, і становить усього 16%. Якщо зважити на березневі соцдослідження, то рейтинг Петра Порошенка наблизився фактично до критичної точки.

Однак, з усього видно, главі держави байдуже те, що про нього думає народ. Як, зрештою, й те, що за його правління Україна перетворилася на найбільш корумповану країну світу з найнижчим у Європі рівнем життя людей. Єдине, чим він переймається, то це власним збагаченням. Про що свідчить його бізнес на території агресора, офшорні скандали та стрімке зростання статків. Невже в «батька нації» не щемить серце за мільйони українців, приречених на злиденне вимирання? Невже він вважає, що на чужому нещасті можна звести власне щастя?