Влада вже навіть пенсіями хоче торгувати

Усе таємне, як вчить Святе Письмо, рано чи пізно стає явним. Так надбанням гласності стали приховані владою її злочинні задуми, пов’язані з пенсійною реформою, яку сам міністр соцполітики назвав шоковою, а також земельною і податковою реформами. Саме про це йдеться в останній версії меморандуму про співпрацю України з МВФ, яку розмістила на своєму сайті «Економічна правда».

Іншими словами, для продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом Україні потрібно підвищити пенсійний вік, скоротити кількість держслужбовців і бюджетників, скасувати «спрощенку» і відкрити земельний ринок. Так, скажімо, пенсійна реформа, яка має бути проведена до кінця березня 2017 року, передбачає поступове підвищення пенсійного віку. Зокрема, для чоловіків – на чотири місяці щороку, починаючи з липня 2017-го, для жінок – на шість місяців після 2021 року, до тих пір, поки для обох статей пенсійний вік не досягне 63 років – у 2027 році. Крім того планується підвищення робочого стажу. Та найважливіше те, що ті, в кого немає мінімального страхового стажу, аби отримувати пенсію, змушені будуть купувати собі стаж, сплачуючи по 704 гривні за кожен місяць, якого не вистачає до встановленого терміну.

Збагнувши, що нинішня корумпована влада, яка безсоромно обкрадає свою країну, неспроможна віддати накопичені нею борги, МВФ вирішив взяти під заставу останнє, що ще належить українському народові, – землю. Проте все це, як і наміри про підвищення пенсійного віку, а заодно й скасування доплат за особливі заслуги, високопосадовці намагаються категорично заперечити, називаючи оприлюднену інформацію неправдою. Чого варта їхня правда, українці можуть судити хоча б по тому, як Порошенко божився, що поверне курс долара до восьми гривень. Єдиною правдою з вуст гаранта була заява про те, що люди через два роки його президентства не впізнають Україну.

Ми справді, як і обіцяв президент, зажили по-новому: бідні стали бідніші, а багаті – багатшими. Порошенку вистачило одного року президентства, щоб потроїти свої статки. І це не чиїсь вигадки, а факт – наш гарант, який мав би відійти від бізнесу, очолив список найбагатших українських чиновників за версією «Forbes Україна» У 2015 році родина президента володіла $940 млн. Якщо вже наші високопосадовці й нардепи, які задекларували мільйони, такі успішні підприємці, чому б їм не залишити владу і не зайнятися бізнесом, щоб підняти економіку України? Та тому, що тіньовий бізнес крутиться в середовищі нинішньої влади, котра, перетворившись на радянські продзагони, обдирає народ до останньої зернини.