Скажи «НІ!» «відкатам» — зроби перший крок до викорінення корупції

Оксана Голубова

Оксана Голубова, керівник Чернігівської обласної організації Руху «Справедливість»

Уявляєте, наша Україна не просто красива, вона ще й магічна. Так-так, вона може подорожувати в часі. І зараз Україна зробила стрибок у минуле роки на чотири, десь так у 2014. Не вірите? А є статистичні дані, які підтверджують цей факт. Американська торгова палата в Україні (ACC) провела опитування топ-менеджерів більш 180 вітчизняних і іноземних компаній. І от що з’ясувалося: в Україні погіршилися показники рівня впливу корупції на ведення бізнесу, що повертає країну до ситуації 2014 року. Однозначно, не найприємніша з новин.

 

 

Що казати, якщо лише на Чернігівщині у грудні минулого року спалахнуло три великі корупційні бізнес-скандали.

Історія перша: депутата міської ради одного з райцентрів області спіймали на гарячому — при отриманні хабаря. Той вимагав від бізнесмена «відкат» за те, що комунальне підприємство,  директором якого він є, уклало договір з приватною структурою, що мала провести ремонтні роботи на одному з об’єктів. За виконання замовлення комерсанти мали б отримати 32 тисячі гривень. А немає «відкату» — немає договору, немає роботи, немає грошей.

Історія друга ілюструє досить типову картину: вимагання посадовцем грошей від підприємця за передачу в оренду об’єкта нерухомості, який перебуває у комунальній власності.

Історія третя: керівник державного лісгоспу систематично вимагав гроші від комерсантів за сприяння в укладанні договорів на постачання лісу. У випадку несплати «відкату», підприємцям відмовляли в реалізації деревини під штучними приводами.

взятка

У всіх трьох історіях вимальовується одна життєва істина сьогодення: не підмажеш – не поїдеш.

Дрібним підприємцям щоб заробляти доводиться безупинно платити то там, то тут. Їх притискають зі всіх сторін. Та і не можна сказати, що держава піклується про цей важливий сегмент для покращення економіки країни. Тут знову плати! Уряд все приймає нові та підвищує вже існуючі податки. Роботодавці скаржаться, що ті «з’їдають» 41,5% суми, передбаченої для оплати праці. За низької якості податкового адміністрування, малий та середній бізнес, у порівнянні з великим, несе непропорційно великі витрати на дотримання податкового законодавства. І за таких умов продуктивність дрібних підприємств становить лише половину від продуктивності великих.

Ось чому значна частина бізнесу в тіні, а схеми «відкатів» стали сьогодні справжньою філософією ведення бізнесу. І «відкати» беруть не від хорошого життя. Та вони й не роблять його кращим. Корупція – це так штука, яка «з’їдає» бізнес як ззовні, так і зсередини. Спочатку вона начебто і не здається дуже великою проблемою, навіть допомагає вирішувати деякі питання, але все ж поступово та впевнено висмоктує всі соки з підприємства та робить його нерентабельним.

бізнес

Всі ці «відкати» дуже шкідливі. Вони впливають на ціну товару, бо стають частиною механізму її утворення. Витрати «на підношення» включаються у вартість послуг. Вони супроводжують товар або послугу на різних етапах виробництва. І от весь цей довгий ланцюжок призводить до зростання ціни на кінцевий товар. Це робить його неконкурентоспроможним, пересічний покупець не хоче переплачувати. А якщо йдеться про закупівлю сировини, товарів і послуг за корупційними схемами, то, як правило, це означає, що «відкатчик» вибрав не найякісніший товар, а найбільш вигідний для свого гаманця. Це також позначається на ефективності роботи компанії і знижує якість кінцевого товару.

Ще одна проблема корупції в бізнесі — неефективна робота персоналу. Перший отриманий працівником «відкат» ніколи не буває останнім. У залишку маємо зниження прибутковості та ефективності компанії. А не хотілося б, правда?

То як що до того, щоб викорінити корупцію зі своєї компанії? Я розумію, це навіть трохи складно уявити, адже вона — наче невід’ємна частина життя бізнесу в Україні. І власникам малого та середнього бізнесу десь у чомусь страшно це зробити, бо зі всіх боків лунає: «Дай!». Але! все велике починається з малого!

Варто провести деякі зміни для того, щоб боротися з корупцією всередині свого підприємства. Ясна річ, що працівники беруть «відкати» не від того, що їм заможно живеться. Тож зростання зарплати — чинник боротьби з корупцією. У той же час, тільки підвищивши зарплату, корупцію не побороти — до хліба з маслом рано чи пізно захочеться ікри. Тож варто прив’язати зарплату співробітника до результатів його праці і компанії в цілому. Так ви його змотивуєте якісно виконувати свої зобов’язання на радість і йому самому, і вам.

Не зайвим буде і посилити контроль за співробітниками. Звісно перетворювати невелику фірму в поліцейську ділянку не варто, але деяких заходів все ж можна вжити.

Перемогти корупцію можна системою мотивації і жорстким контролем. І боротьба з нею – нелегке протистояння. Але, якщо ми врешті-решт позбавимось від цієї хвороби, то Україна нарешті зможе зайняти свою нішу поряд з іншими провідними сильними країнами світу.